Cele mai citite
 


Olt: La Spitalul Slatina, o echipă de experţi lucrează la o stragie de dezvoltare pe termen lung
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţi italieni de la o firmă de consultanţă în domeniul medical se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina pentru a elabora o strategie socială şi de dezvoltare pe termen lung, la solicitarea Consiliului Judeţean Olt.
Toate costurile cu elaborarea strategiei, dar şi cele de deplasare ale experţilor sunt suportate de firme de pe platforma industrială a municipiului Slatina.

Într-un comunicat remis miercuri de Consiliul Judeţean Olt, se precizează că 'proiectul social iniţiat de Consiliul Judeţean Olt, în beneficiul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, prevede planificarea pe termen lung a măsurilor specifice care au rolul de a face ca cel mai mare spital din judeţ să devină o unitate sanitară eficientă, prin asigurarea de servicii medicale de cea mai bună calitate'.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Olt a solicitat sprijinul societăţilor Alro, Prysmian Cables & Systems şi Pirelli Tyres România pentru realizarea unei analize complexe a tuturor componentelor procesuale şi structurale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Firmele menţionate au răspuns pozitiv solicitării CJ Olt pentru că au considerat că spitalul Slatina reprezintă o direcţie strategică a direcţiei lor de responsabilitate socială şi au decis să suporte în totalitate costurile proiectului, care se ridică la circa 110.000 de euro, iar plata către firma de consultanţă s-a făcut prin Fundaţia 'Slatina pe mâini bune'.

Proiectul menţionat are, potrivit comunicatului CJ Olt, o durată de trei luni, va fi realizat de doi specialişti italieni ai societăţii Internaţional Medical System and Service, societate de consultanţă cu experienţă în sectorul medical.

'Va fi efectuată o analiză complexă a activităţii medicale, a structurii organizatorice, precum şi a tuturor serviciilor realizate în cadrul SJU Slatina. Obiectivele acestei analize sunt acelea de a evidenţia concis deficienţele identificate în funcţionarea fiecărei structuri a spitalului din Slatina, precum şi formularea de recomandări privind remedierea acestora' se menţionează în comunicat.

Pentru că în presa locală au apărut speculaţii cu privire la destinaţia fondurilor date de firmele de pe platforma industrială pentru expertiza la spital, miercuri, au fost făcute publice toate extrasele bancare, privitoare la transferul de fonduri de la fundaţie către firma de expertiză italiană, ai cărei angajaţi sunt în prezent la SJU Slatina pentru a analiza situaţia din unitatea sanitară.

Proiectul de elaborare a unei strategii de dezvoltare a spitalului slătinean face parte dintre iniţiativele sociale pe care autorităţile locale le desfăşoară împreună cu principalele societăţi de pe platforma industrială pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii locale.

SJU Slatina se află în administrarea CJ Olt care face demersuri pentru ca şi Primăria Slatina să poată participa cu fonduri în susţinerea spitalului, dar şi în administrarea unităţii sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Protocol de asociere pentru finanţarea SJU între Consiliul Judeţean Olt şi Consiliul Local Slatina Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu şi primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, au semnat miercuri un protocol de colaborare între cele două instituţii pe care le reprezintă în vederea susţinerii financiare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Olt: Primăria Slatina vrea să investească 2,5 milioane în modernizarea spitalului din oraş Slatina, 25 ian /Agerpres/ - Primăria Slatina doreşte să investească 2,5 milioane de euro în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu condiţia ca municipalitatea să aibă dreptul de a administra şi de a lua decizii în spital în aceeaşi măsură ca şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, marţi, într-o...
Olt: La Spitalul Slatina se tratează pacienţi care nu au alte posibilităţi, potrivit unor experţi italieni Experţi italieni în managementul unităţilor sanitare care au făcut un audit privind organizarea şi gestionarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la această unitate sanitară se tratează în general pacienţi care nu au alte posibilităţi.
Olt: Medici din Milano participă la intervenţii laparoscopice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Medici italieni de la spitalul Niguarda din Milano participă, începând de joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, la un schimb de experienţă, în baza unui parteneriat între cele două unităţi medicale, delegaţia italiană urmând să ia parte la primele intervenţii laparoscopice de la Secţia...
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: A fost finalizată modernizarea şi echiparea ambulatoriului SJU Slatina Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost complet modernizat şi echipat datorită implementării unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 19,6 milioane lei, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.