Cele mai citite
 


Un telefon inteligent ajută la detectarea rapidă a cancerului
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul General din Massachusetts, echipaţi cu un telefon mobil, un ac foarte subţire şi un mic aparat de rezonanţă magnetică moleculară, au reuşit să detecteze într-un mod simplu şi eficient tumorile canceroase, transmite miercuri Efe.
Potrivit unui articol publicat de revista Science Translational Medicine, inovatorul sistem utilizat de medici a reuşit să stabilească cu siguranţă diagnosticul de cancer în cazul a 96 la sută dintre pacienţi, un rezultat mai apropiat de adevăr decât în cazul biopsiei tradiţionale.


'Prin acest sistem pacienţii nu mai trebuie să se supună unor proceduri dureroase şi care pot fi şi periculoase', a declarat Cesar M. Castro, de la Şcoala de Medicină de la Harvard, din Boston - unul dintre membrii echipei care a dezvoltat acest procedeu.


Metoda standard folosită pentru diagnosticarea cancerului constă în recoltarea unei porţiuni din ţesutul tumoral, care este supus unei imunohistochimii - respectiv un test în care este utilizat un anticorp specific, care 'marchează' existenţa celulelor cancerigene.


Şi analiza moleculară rapidă dezvoltată în Massachusetts presupune recoltarea unei mostre celulare, însă aceasta este extrasă cu un ac mult mai subţire (0,7 milimetri diametru) decât în cazul unei biopsii tradiţionale (când acul are 1,4 milimetri diametru).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Aparat de rezonanţă magnetică de înaltă performanţă GE Healthcare România, parte a firmei General Electric, şi Centrul de Diagnostic Imagistic Signa+ anunţă instalarea primului aparat de Rezonanţă Magnetică 3T din România.
Cluj: A fost lansată o aplicaţie care îi ajută pe pacienţii oncologici să-şi autoevalueze starea psihică O aplicaţie unică în România, care poate fi descărcată gratuit pe un telefon mobil sau tabletă şi care este dedicată sprijinirii pacienţilor oncologici, a fost lansată recent şi prezentată miercuri la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii 'Babeş-Bolyai' (UBB) din Cluj-Napoca.
Cluj: RMN de ultimă generaţie la Spitalul de Copii Un aparat cu rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie va fi destinat diagnosticării precise în cazul pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca, printr-o investiţie de peste 3,7 milioane de lei.
Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate anual în UE Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate în Uniunea Europeană /UE/ şi circa 130.000 de femei mor anual, indică un document difuzat miercuri de Comisia Europeană, informează agenţia Xinhua.