Cele mai citite
 


Vrancea: Magazinele de etnobotanice au fost închise
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate magazinele care comercializau produse etnobotanice în Vrancea au fost închise, a afirmat, joi, prefectului judeţului Vrancea, Ion Oprea, la şedinţa Colegiului Prefectural.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că, la nivelul judeţului, a fost realizat un plan de acţiune care a fost semnat de toate instituţiile statului partenere.

Prefectul a arătat că magazinele au fost închise în urma deciziei Consiliului Local Focşani de a cere reautorizarea magazinelor şi amplasarea lor la minim 2000 metri faţă de unităţile de învăţământ şi de cult din municipiu.
Totodată, prefectul a cerut şi o implicare mai mare în activităţile de prevenire şi avertizare asupra riscurilor asupra sănătăţii.
'Trebuie acţionat în şcoli, copiii şi părinţii trebuie să ştie riscurile care apar în urma consumului acestor produse etnobotanice', a afirmat prefectul Ion Oprea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Restricţii pentru magazinele de etnobotanice din Focşani Membrii Consiliului Local al municipiului Focşani au aprobat, marţi, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind reautorizarea magazinelor de etnobotanice, după ce acesta fusese în dezbatere publică timp de 30 de zile.
Magazinele de etnobotanice, pichetate de membri ai TSD în Vrancea şi Hunedoara Membrii TSD Vrancea au pichetat, vineri, trei magazine de etnobotanice din Focşani.
Vrancea: La spital, după ce a fumat o ţigară din plante etnobotanice O tânără de 20 de ani din Focşani a ajuns, duminică dimineaţă, la secţia de primiri urgenţe din cadrul Spitalului 'Sf. Pantelimon' din municipiu fiind diagnosticată cu inhalaţie voluntară cu substanţe halucinogene.
Vrancea: Centru Antidrog în Liceul 'G.C. Longinescu' din Focşani Noul Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Vrancea a fost inaugurat, vineri, într-un spaţiu al Liceului 'G.C. Longinescu' din Focşani.
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...