Cele mai citite
 


Botoşani: Mihai Ţâbuleac - Reducerea numărului de paturi din spitale nu este tocmai legală
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, critică Hotărârea de Guvern privind aprobarea Planului naţional de paturi, adoptată miercuri de Executiv.
El a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că actul normativ 'nu este tocmai pe lege', deoarece încalcă Legea privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că numărul de paturi se stabileşte o dată la trei ani.

'Ceea ce s-a întâmplat ieri (n.r.- miercuri) nu este tocmai pe lege. Anul trecut, în semestrul doi, tocmai s-au redus paturile din unităţile sanitare. Prin urmare, nu vorbim de o intervenţie aici o dată la trei ani, ci o dată la semestru', a afirmat Ţâbuleac.
Şeful CJ Botoşani îşi exprimă, de asemenea, speranţa că în momentul în care va face defalcarea numărului de paturi reduse pe fiecare judeţ în parte Ministerul Sănătăţii va respecta criteriul proporţionalităţii şi va ţine cont 'în mod corect' de interesele fiecărei comunităţi.

'Vreau să spun că dacă în total pe ţară prin hotărârea de guvern s-a aplicat o reducere de 10% şi dacă la un judeţ se aplică 25% şi la altul nu aplică deloc această reducere, atunci nu este în regulă şi înseamnă că interesele sunt altele decât a asigura încadrarea în Fondul naţional pentru asigurări de sănătate', a apreciat Ţâbuleac.
Guvernul a adoptat miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o hotărâre privind aprobarea Planului naţional de paturi pentru perioada 2011-2013. Este vorba despre un act normativ care stabileşte un număr de paturi care intră anual în finanţare de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Astfel, dacă în 2010 numărul total de paturi finanţate era 134.760, pentru 2011 Ministerul Sănătăţii propune 129.524 de paturi, reprezentând 6,02 paturi la mia de locuitori. În 2012, numărul maxim de paturi finanţate propus este de 125.639 iar în 2013 -?de 123.127 de paturi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Mihai Ţâbuleac: Proiectul Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor este o eroare regretabilă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a apreciat, joi, că proiectul Ministerului Sănătăţii privind desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare este o 'eroare regretabilă'. El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă Guvernul va adopta o hotărâre în baza...
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
Preşedintele AOR: Ministerul Sănătăţii nu va mai desfiinţa spitale, negociem acum cu CNAS Sibiu, 18 feb /Agerpres/ - Asociaţia Oraşelor din România (AOR) a determinat joi, Ministerul Sănătăţii să nu desfiinţeze spitalele, dar urmează să negocieze săptămâna viitoare situaţia spitalelor din ţară cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care din 1 aprilie nu va mai asigura finanţare pentru...