Cele mai citite
 


Mureş: O studentă la Medicină a depus cererea cu numărul 1.000 pentru cetăţenie ungară
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Imelda Acs, din Târgu Mureş, studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie, a depus joi la Centrul Democraţiei al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) din municipiu cererea cu numărul 1.000 pentru obţinerea cetăţeniei ungare.
Conducerea Centrului Democraţiei i-a oferit solicitantei cu numărul 1.000 un buchet de flori şi un cadou.
Istvan Kali, vicepreşedintele Centrului Democraţiei, a precizat joi că într-un dosar pot exista mai multe cereri pentru obţinerea cetăţeniei ungare şi că din acest motiv numai în centrul din Târgu Mureş s-au înregistrat în jur de 1.500 de cereri, începând din luna ianuarie.

Potrivit acestuia, majoritatea celor care au solicitat cetăţenia ungară sunt persoane trecute de vârsta a doua şi mai puţini tineri şi până acum, din totalul populaţiei maghiare a judeţului Mureş, care este de aproximativ 200.000 de persoane, sub 1% au depus cereri pentru cetăţenia ungară. )
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
Mureş: 200 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a, studenţi la Medicină şi Farmacie pentru o săptămână Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat că, începând de luni, timp de şapte zile, 200 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a vor deveni studenţi în cadrul proiectului naţional "Şcoala de vară pentru elevi".