Cele mai citite
 


Bihor: Congres Naţional de Endodonţie, la Facultatea de Medicină Oradea
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de medici stomatologi din Oradea şi din marile centre universitare din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, participă, în perioada 24-27 februarie, la Facultatea de Medicină din Oradea, la Congresul Naţional de Endodonţie, organizat pentru prima dată în Bihor de Asociaţia Medicilor Dentişti din Oradea (AMeDeO).
Acesta este primul congres de endodonţie organizat în ţară, după o pauză de doi ani, şi creditat cu punctajul maxim în nomenclatorul educaţional medical.

Potrivit dr. Ştefan Ştefănescu, preşedintele asociaţiei, congresul este centrat pe endodonţia (tratamentul canalelor radiculare ale dinţilor - n.r.) sub microscop, o disciplină de avangardă ce intră acum în România şi care implică cele mai noi descoperiri în medicina dentară.

Medicul Ştefănescu a precizat că dacă până acum se lucra oarecum ''în orb'' pe canalele dintelui, aplicarea acestei proceduri de tratament, sub microscop, reduce numărul de extracţii, numărul de implanturi, dar şi ''rata de eşec, la zero'', fiind puţin cunoscută de medicii stomatologi şi de pacienţi.

Din acest motiv, şi interesul participanţilor de a se înscrie la curs a fost foarte mare. Organizatorii au pus la dispoziţia celor 60 de medici care vor urma cursul de microscopie aparatura cu care se lucrează - şase microscoape performante, în valoare de 100.000 de euro.
''Maratonul de endodonţie sub microscop'' se desfăşoară ca un curs de pregătire în patru module, work-shop-urile fiind coordonate de dr. Dan Căminescu (Bruxelles, Belgia) şi dr. Mihai Caba, precum şi de prof. univ. dr. Andrei Iliescu, dr. Cristian Conţelman.

Lucrările teoretice şi prezentările se ţin în sălile de la etajul I al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, iar cursurile practice au loc în Clinica de stomatologie a specializării Medicină Dentară din cadrul facultăţii.
Congresul dentar este organizat de Asociaţia Medicilor Dentişti Oradea, în colaborare cu Colegiul Medicilor Dentişti Bihor, Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea şi Centrul de Cercetare în Medicina de Înaltă Performanţă Oradea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Congres Naţional de Endodonţie, la Oradea Oradea, 22 feb /Agerpres/ - Prima ediţie a 'Congresului naţional de endodonţie' va avea loc la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada 24-27 februarie, fiind organizat de Colegiul Medicilor Dentişti Bihor, Asociaţia Medicilor Dentişti Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea...
Bihor: Curs de endodonţie sub microscop, la Facultatea de Medicină din Oradea Aproximativ 15 medici stomatologi din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Timişoara, Arad şi Oradea vor participa, în perioada 20-22 mai, la Facultatea de Medicină din Oradea, la un curs de endodonţie sub microscop, pentru a deprinde cele mai moderne metode de tratament al canalelor dentare.
Bihor: Curs de endodonţie sub microscop, la Oradea Asociaţia Medicilor Dentişti Oradea (AmeDeO) organizează, în perioada 24-25 februarie 2012, la Oradea, cursul "Maraton de endodonţie sub microscop", în patru module, ediţia a treia şi un simpozion de urgenţe şi resuscitare în cabinetul medical.
Bihor: Medici stomatologi învaţă endodonţie sub microscop, la Oradea Zece medici stomatologi din mai multe oraşe ale ţării participă, în perioada 20 - 22 mai, la un curs de endodonţie sub microscop, care se desfăşoară la Facultatea de Medicină din Oradea, cu scopul de a deprinde cea mai modernă metodă de tratament a canalelor dentare.
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
Iaşi: Nume de marcă vor sosi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei...