Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Etnobotanice, telefoane şi cărţi de identitate lăsate gaj, găsite de Poliţie într-o acţiune de control
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 150 de plicuri cu substanţe etnobotanice, precum şi telefoane mobile, sume de bani nejustificate, cărţi de identitate lăsate gaj în schimbul achiziţionării de produse au fost găsite de poliţiştii dâmboviţeni la trei societăţi comerciale din Târgovişte, în urma unui control amplu pe linia comercializării substanţelor etnobotanice, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, Raluca Trandafir.
Acţiunea a fost declanşată, după ce miercuri o elevă de 15 ani a ajuns la spital, după ce a consumat etnobotanice, împreună cu alţi doi colegi, în curtea unui liceu din Târgovişte.

''Au fost angrenaţi peste 40 de poliţişti şi lucrători din cadrul I.J.J Dâmboviţa, Garda Financiară, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Agricolă Dâmboviţa. S-a finalizat cu ridicarea a peste 150 de plicuri cu produse tip 'spice' şi a mai multor bunuri. Substanţele au fost ridicate în vederea stabilirii produşilor chimici care le compun pentru determinarea regimului juridic al deţinerii şi comercializării'', a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa.
La cele trei magazine controlate au fost găsite şi nereguli financiare, reprezentanţii Gărzii Financiare aplicând două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 lei.
Administraţia locală din Târgovişte a stabilit, în urmă cu câteva luni, închiderea tuturor magazinelor de vise de pe raza municipiului. În Târgovişte funcţionau, la acea vreme, trei astfel de magazine, acestea fiind cele controlate în cadrul acţiunii Poliţiei. Explicaţia patronilor acestor magazine a fost că ei comercializează de fapt pământ de flori şi îngrăşăminte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Magazin de vise închis de poliţişti Bistriţa, 8 mar /Agerpres/ - Un magazin din Bistriţa în care se comercializau produse etnobotanice a fost închis în urma unui control efectuat de poliţişti în colaborare cu Direcţia Sanitar Veterinară, Garda Financiară, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului şi Instituţia...
Dâmboviţa: Suspiciuni de vânzare de etnobotanice la un magazin de comercializare a îngrăşămintelor de plante Târgovişte, 2 mar /Agerpres/ - Poliţiştii au ridicat, miercuri, peste 1.400 de pliculeţe cu privire la care există suspiciuni că ar conţine substanţe etnobotanice, dintr-un magazin de plante şi hrană pentru animale din Târgovişte.
Brăila: Marfă confiscată şi sancţiuni contravenţionale aplicate societăţilor care vând etnobotanice Două societăţi comerciale din Brăila, care comercializează produse etnobotanice, au fost sancţionate contravenţional şi s-au ales cu o parte din marfă confiscată, în urma unei acţiuni de verificare, întreprinse în baza unui ordin emis de prefectul de Brăila, Dumitru Popa, se arată într-un comunicat de...
Dâmboviţa: O elevă a ajuns la spital după ce a consumat etnobotanice O elevă de 15 ani a unui liceu din Târgovişte a ajuns, miercuri, la spital, după ce a consumat etnobotanice în curtea unităţii de învăţământ, împreună cu alţi doi colegi.
Dâmboviţa: Un elev a ajuns la spital după ce a consumat etnobotanice la şcoală Un elev, în vârstă de 16 ani, de la un liceu din Târgovişte, a ajuns, miercuri, la spital, după ce a consumat etnobotanice într-o pauză.
Acţiune de verificare a magazinelor care comercializează etnobotanice în Bucureşti O echipă mixtă formată din poliţişti, specialişti de la Garda Financiară şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat o acţiune în vederea verificării magazinelor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate, informează...