Cele mai citite
 


Mehedinţi: Managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta, preluat de o firmă privată
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin este prima unitate spitalicească din România al cărei management a fost preluat de o firmă privată, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.
Potrivit sursei citate, s-a recurs la această soluţie atât în scopul eficientizării şi rentabilizării serviciilor medicale, cât şi a gestionării corespunzătoare de către compania de management şi consultanţă medicală Tetraedru a fondurilor ce vor fi alocate spitalului.
'Contractul a fost semnat pentru o perioadă de trei ani, dar, din şase în şase luni, vom efectua o evaluare a activităţii şi, eventual, vom rezilia contractul, dacă rezultatele vor fi negative', a afirmat Bălu.
La rândul său, reprezentanta companiei, Roxana Bichiş, a precizat că unitatea spitalicească are acum posibilitatea să atragă bani din surse extrabugetare, să achiziţioneze aparatură medicală la preţuri renegociate şi să externizeze o parte din activităţile conexe.

'La această dată, Spitalul Judeţean Mehedinţi dispune de un număr de 1.200 de paturi. Vom studia solicitarea Consiliului Judeţean Mehedinţi de a restructura o parte din secţiile de care dispune, astfel încât să reducem cheltuielile ocazionate cu procurarea medicamentelor, materialelor sanitare şi a utilităţilor', a spus Bichiş.

În acelaşi context, directorul SJU Drobeta-Turnu Severin, Claudiu Zară, a fost de părere că prin preluarea privată a managementului acestuia, calitatea serviciilor oferite bolnavilor va creşte considerabil, iar tratamentele vor fi aliniate standardelor europene.
În legătură cu costul preluării managementului SJU Drobeta-Turnu Severin de către compania Tetraedru, el a conchis că valoarea contractului nu depăşeşte lunar pe cea a salariului unei persoane numită în funcţia de manager.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Medicul Victor Maliborschi, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Medicul ortoped Victor Maliborschi este manager cu drepturi depline al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin pentru următorii trei ani, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SJU dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Fonduri pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin va primi suma de două milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare.
Mehedinţi: A început dotarea cu echipamente medicale a Maternităţii din Drobeta Turnu Severin Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi a început dotarea cu aparatură medicală a Blocului materno-infantil din municipiului Drobeta Turnu Severin a cărui construcţie a fost finalizată la sfârşitul anului 2013, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt dr. Cristian...
Mehedinţi: Propunere de salvare a spitalelor de la desfiinţare Drobeta-Turnu Severin, 29 mar /Agerpres/ - La nivelul judeţului s-a identificat o soluţie pentru salvarea spitalelor din oraşele Vînju Mare şi Strehaia care urmează să se desfiinţeze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Fonduri economisite la bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din renegocierea contractelor Drobeta-Turnu Severin, 8 mar /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin a economisit suma de aproximativ 530.000 de lei începând cu luna ianuarie datorită renegocierii contractelor de prestări de servicii şi achiziţii de medicamente, materiale sanitare şi servicii.
Mehedinţi: Proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi va promova în luna noiembrie un proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Marius Bălu.