Cele mai citite
 


Interes crescut pentru informaţiile privind vaccinarea anti-HPV
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Interesul în ceea ce priveşte accesarea site-ului www.informareHPV.ro a crescut în primele zece zile de la lansarea de către Ministerul Sănătăţii a campaniei de informare cu privire la prevenirea cancerului de col uterin, iar interesul pentru apelarea liniei gratuite TELVERDE 0-800-800-008 este moderat.

Numărul vizitelor pe site-ul www.informareHPV.ro. a fost de 4.215. De asemenea, a fost înregistrat un număr de 88 de întrebări prin e-mail privind cancerul de col uterin, modalităţile de prevenţie prin vaccinare, vaccinul anti-HPV.

La linia gratuită de TELVERDE: 0-800-800-008, în perioada imediat următoare lansării oficiale a campaniei de informare, au fost înregistrate 391 de apeluri.

Majoritatea apelurilor recepţionate în perioada 15-25 iunie au solicitat răspunsuri cu privire la cazurile de infectare cu virusul HPV, avantajele şi oportunitatea vaccinării pentru diverşi membri ai familiei, preţul vaccinului, recomandarea clinicilor unde se pot efectua analize medicale etc.

O parte dintre cei care au accesat site-ul şi care au apelat la linia gratuită au solicitat intensificarea informării tuturor persoanelor decidente - părinţi, profesori, diriginţi, medici de familie.

Specialiştii centrului au răspuns la toate întrebările care vizau campania de informare, furnizând răspunsuri corecte şi complete, bazate pe studiile oficiale ale instituţiilor internaţionale, ca EMEA, CDC, OMS etc.

Centrul Naţional de Informare pentru prevenirea cancerului de col uterin are sediul la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile din Bucureşti iar programul de lucru al operatoarelor centrului este de luni până vineri, între orele 9,00 şi 18,00.

Rolul specialiştilor este de a asigura transmiterea de informaţii corecte şi prompte tuturor persoanelor interesate să afle date despre acest subiect.

Operatorii centrului selectează mesajele cu solicitări care depăşesc zona lor de expertiză şi le transmit grupului de specialişti care coordonează activitatea centrului. De aici, prin intermediul internetului şi/sau telefonului, solicitanţii vor primi răspunsuri avizate şi complete la întrebările lor. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Diagnosticarea infecţiilor cu HPV şi prevenţia cancerului de col uterin În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.
Mecanismele si diagnosticul infectiei cu HPV Afla care sunt mecanismele prin care se produce infectia cu HPV si cum poate fi aceasta diagnosticata.
Program naţional de screening complementar programului de vaccinare anti-HPV Producătorii vaccinului anti-HPV vor participa alături de Ministerul Sănătăţii(MS) la derularea eficientă a programului de vaccinare împotriva cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)