Cele mai citite
 


Viorel Rotilă (FSS): Pactul pentru sănătate este naţional doar cu numele
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pactul naţional pentru sănătate este 'naţional' doar cu numele, a declarat preşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară (FSS), Viorel Rotilă.
Federaţia Solidaritatea Sanitară protestează faţă de faptul că la discuţiile pe marginea Pactului Naţional pentru Sănătate care au debutat, joi, nu au fost invitate toate organizaţiile sindicale reprezentative din sectorul sanitar.

Astfel, salariaţii sunt insuficient reprezentaţi la dezbaterea şi negocierea unui document în care este în joc soarta locurilor de muncă, iar în aceste condiţii 'pactul riscă să ajungă mai curând un aranjament de culise, făcut pentru a satisface diferite interese decât un pact naţional'.

,,Deşi draftul Pactului pare generos în principii el nu acopera nici pe departe problematica sectorului sanitar din România, având mai curând rolul de a obţine aprobarea unei organizaţii sindicale pentru restructurare decât de a pune laolaltă interesul pacienţilor cu cel al salariaţilor în vederea aşezării sistemului sanitar într-o stare de normalitate. Proiectul nu aminteşte nimic de situaţia salariaţilor din sistemul sanitar, de problemele create de migraţia personalului medical, de lipsa motivării salariaţilor la care ne-au condus mulţimea reformelor şi reorganizărilor din ultima perioadă, multe din ele servind interese politicianiste', a susţinut Viorel Rotilă, într-un comunicat de presă.

FSS solicită administraţiei prezidenţiale să iniţieze o dezbatere naţională pentru încheierea unui Pact naţional pentru sănătate, unde să fie reprezentaţi în egală măsură salariaţii, prin toate organizaţiile sindicale din ramura sanitară, pacienţii, prin organizaţiile care militează pentru apărarea drepturilor acestora, unităţile sanitare, prin administratorii acestora şi cetăţenii, prin cei pe care i-au ales.
Sindicaliştii susţin că dacă se doreşte ca acest Pact Naţional pe Sănătate să nu ajungă doar un act formal, care să salveze onoarea şi interesele unora, trebuie să fie discutat împreună cu reprezentanţii tuturor partidelor politice, el urmând a fi rezultatul unui consens naţional, care să-i garanteze aplicarea pe perioadă îndelungata şi să asigure stabilitatea măsurilor ce se impun prin intermediul lui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România respinge formele de contractare civilă în sistemul sanitar public Federaţia Solidaritatea sanitară din România susţine munca salariată în sistemul sanitar public şi respinge formele de contractare civila ce încalcă prevederile legale şi interesele publice, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.
Solidaritatea Sanitară:Organizarea de proteste va fi luată în considerare dacă negocierile cu Ministerul Muncii nu vor avea rezultatele aşteptate Federaţia Solidaritatea Sanitară ia în considerare posibilitatea unor "adevărate" proteste, dacă negocierile cu Ministerul Sănătăţii, aflate în derulare, nu vor avea rezultatele aşteptate şi dacă salariaţii vor decide astfel de măsuri, precizează reprezentanţii federaţiei, într-un comunicat remis, luni...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" anticipează o creştere a migraţiei personalului medical în UE Modernizarea Directivei privind calificările profesionale va duce la o creştere semnificativă a numărului de profesionişti din sistemul sanitar românesc care vor pleca la muncă în străinătate, a anunţat miercuri, printr-un comunicat, Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România.
Comunicat de presă - Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România Concluziile studiului Analiza principalelor probleme ale cu care se confruntă asistentele medicale din unităţile publice de sănătate (2016)
Federaţia Solidaritatea Sanitară: 424 de lei, valoarea medie a şpăgii în România pentru actul medical condiţionat Valoarea medie a plăţilor informale în cazurile de condiţionare a actului medical în România este de 424 de lei (aproximativ 95 de euro), potrivit unui studiu publicat sâmbătă de sindicatul Federaţia Solidaritatea Sanitară efectuat cu un eşantion reprezentativ de 2.376 de angajaţi din sistemul sanitar...