Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Hoţii au încercat să taie conducta care alimenta cu oxigen bolnavii de la Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgovişte au fost în pericol, joi dimineaţă, după ce, hoţii au încercat să fure conducta din cupru de alimentare cu oxigen.
Trei pacienţi ventilaţi mecanic au fost la un pas de moarte. Medicii au sesizat la timp că presiunea oxigenului a scăzut, iar bolnavii au fost cuplaţi la tuburi de oxigen.

''Aparatele de ventilaţie au semnalat faptul că a început să scadă saturaţia în oxigen a pacienţilor. Medicul de gardă fiind alertat, s-a ajuns la concluzia că presiunea din coloana de oxigen nu era suficientă. S-a anunţat serviciul de intervenţie şi s-a constatat că, pe conducta care aducea oxigenul cu presiune în staţia noastră de gaze medicale, presiunea era foarte scăzută. A fost un moment dificil, dar s-a rezolvat, iar în cursul dimineţii am descoperit că, de fapt, conducta de oxigen era undeva gâtuită, cu tentativă de a fi tăiată'', a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgovişte, Carmen Marcu.

În urma acestui incident, Spitalul Judeţean de Urgenţă a rămas mai bine de zece ore nealimentat cu oxigen din staţia proprie.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Trandafir, a declarat, pentru AGERPRES, că hoţii nu au fost identificaţi. Paznicii spitalului nu au observat nimic, iar acum se fac investigaţii pentru descoperirea celor care au vrut să taie conducta respectivă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Prahova: Medicii de la SJU vor face doar operaţiile urgente; secţia ATI, ocupată cu bolnavii cu gripă Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti vor efectua, în perioada următoare, doar operaţii pentru cazurile care reprezintă urgenţe, în condiţiile în care în Secţia de Terapie Intensivă (ATI) sunt internaţi mulţi bolnavi cu gripă care au nevoie de suport ventilator, iar internările pentru...
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Departamentul de terapie intensivă al Spitalului Universitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a inaugurat, sâmbătă, Departament de terapie intensivă al Spitalului Universitar, care va deveni funcţional după ce vor fi achiziţionate paturile necesare şi monitoarele.
Argeş: Şase pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gripă sezonieră au murit Şase dintre cei şapte pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti cu simptome de gripă sezonieră au murit, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii medicale.
Prof. dr. Mircea Beuran: Un program pentru Terapie Intensivă este necesar Ministerul Sănătăţii va avea din 2013 un program naţional pentru ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) şi traumă, având în vedere că numărul persoanelor care ajung în spital cu politraume este tot mai mare iar la nivel mondial acest lucru este catalogat drept pandemie.