Cele mai citite
 


Spania: Statul plăteşte în februarie 7 miliarde de euro pentru pensii, cu o medie de 908 euro lunar
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cheltuielile sistemului de asigurări sociale pentru pensii a atins nivelul de 7 miliarde de euro în luna februarie - cu 5% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut, procent în care este inclusă şi revalorizarea cu 1,3% a pensiilor, la sfârşitul lui 2010 - iar pensia medie a ajuns la 908,49 de euro, potrivit datelor Ministerului spaniol al Muncii şi Imigraţiei, preluate joi de EFE.
Numărul pensiilor plătite în luna ianuarie a fost de peste 8,7 milioane - ceea ce reprezintă o creştere de 1,6% faţă de anul trecut. În Ţara Bascilor, Asturias şi Madrid pensionarii au cel mai ridicat nivel al pensiei medii (peste 1.000 de euro), iar în Galicia, Extremadura, Murcia şi Comunitatea Valenciană se înregistrează cel mai scăzut nivel (între 700 şi 800 de euro).

Datele furnizate de Ministerul spaniol al Muncii apar în contextul în care la începutul lunii februarie guvernul a adoptat reforma sistemului de pensii, ale cărei prevederi mai importante privesc vârsta legală de pensionare - prelungită de la 65 la 67 de ani - şi creşterea bazei de calcul pentru pensii - de la salariile medii primite în 15 ani, la 25 de ani de muncă. Potrivit estimărilor guvernului şi Băncii Mondiale, extinderea bazei de calcul pentru pensii de la 15 la 25 de ani, care se va aplica progresiv, din 2013, va aduce economii de 24 de miliarde de euro în 2050, şi o creştere de 1% la PIB-ul potenţial al Spaniei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Publico dezvăluie că unii români cotizează fictiv în Spania pentru a putea cere pensia minimă Autorităţile din poliţie şi de la sistemul de asigurări sociale au detectat cazuri în care mulţi cetăţeni europeni, mai ales români, simulează că muncesc în Spania, pentru a putea cere pensionarea aici, cu condiţiile avantajoase ale unei pensii minime (6.923,90 de euro pe an, în 2011), semnalează luni...
Gh. Ialomiţianu: Veniturile din activităţi independente vor fi impozitate ca şi salariile Veniturile din activităţi independente vor fi impozitate după regulile impozitării veniturilor din salarii, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.
Salariaţii cu contract de muncă vor plăti CAS şi pentru drepturile de autor Salariaţii cu contract de muncă vor plăti contribuţiile de asigurări sociale şi pentru veniturile din drepturile de autor dacă acestea nu sunt obţinute ocazional ci în mod regulat, a precizat miercuri ministrul Muncii, Ioan Botiş, după şedinţa de guvern.
(Corespondenţă) Spania: Reducerea deficitului public rămâne obiectivul general al proiectului de buget pentru 2013 Madrid, 29 sep - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Proiectul de buget pentru 2013, aprobat de executivul spaniol în urmă cu două zile, a fost predat sâmbătă la Congresul Deputaţilor, pentru a începe formalităţile parlamentare, de către ministrul spaniol al finanţelor, Cristobal...
Actualele prevederi legale nu permit restituirea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate deja reţinute Actele normative în vigoare împiedică restituirea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate deja reţinute la pensiile mai mari de 740 lei, a declarat, vineri, la un briefing de presă, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici.
Nicolăescu: Sistemul de asigurări sociale de sănătate nu este potrivit pentru România Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că sistemul de asigurări sociale de sănătate nu este unul potrivit pentru România, susţinând că ar renunţa la el.