Cele mai citite
 


Covasna: CJ a aprobat comasarea Centrului de sănătate din Întorsura Buzăului cu Spitalul de Cardiologie
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Covasna şi-a dat joi acordul pentru comasarea Centrului de sănătate din Întorsura Buzăului cu Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, aflat în din subordinea Ministerului Sănătăţii.
În expunerea de motive se menţionează că măsura a fost luată în contextul reformării sistemului sanitar, în scopul îmbunătăţirii calitative şi cantitative a serviciilor medicale de specialitate acordate locuitorilor din oraşul Întorsura Buzăului şi din comunele învecinate.
Practic, Centrul de sănătate din Întorsura Buzăului a funcţionat până acum în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, care a fost preluat anul trecut de Consiliul Judeţean Covasna, iar noul proprietar s-a arătat de la bun început dispus să renunţe la această secţie externă deoarece îi aduce pierderi financiare.

Autorităţile locale din Întorsura Buzăului au refuzat iniţial să preia spitalul, pe motiv că este supradimensionat şi nu-l vor putea întreţine, iar între timp a apărut propunerea ca acesta să fie comasat cu Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna.

Conducerea Consiliului Judeţean a optat pentru această ultimă variantă pe considerentul că prin comasare şi trecerea în subordinea Ministerului Sănătăţii există garanţia unei stabilităţi financiare, posibilitatea dotării cu aparatură medicală performantă, extinderea serviciilor medicale şi atragerea de specialişti.
Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, s-a arătat nemulţumit de decizia Consiliului Judeţean, fiind de părere că nu a făcut altceva decât 'să se descotorosească' de acest spital.

'Problema nu e rezolvată, pentru că spitalul nu are nici dotare şi nici medici, iar, după părerea mea, s-a încălcat autonomia locală (...) Noi am fi preluat spitalul, dacă era terminat, iar ce mi se pare bizar e că în timp ce alte spitale se descentralizează, cel din Întorsura Buzăului e propus să treacă din nou la Ministerul Sănătăţii. Este o decizie politică pe care eu nu o pot contracara până nu ajungem din nou la putere', a declarat pentru AGERPRES primarul PSD.
Spitalul din Întorsura Buzăului, în care s-au investit peste trei milioane de euro a fost inaugurat în urmă cu aproape doi ani, dar nu a funcţionat nici măcar o singură zi, tocmai pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici specialişti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Deputatul Horia Grama susţine că este aberantă comasarea spitalului din Vâlcele cu spitalul de Cardiologie Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, cataloghează drept 'aberantă' propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalului din localitatea Vâlcele cu spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, pe considerentul că au două profiluri medicale distincte.
Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Spitalul Judeţean relochează două secţii interne din cauza lucrărilor de reabilitare Două secţii interne ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, respectiv cele de Cardiologie şi ORL, vor fi relocate în alte spaţii pentru a se putea continua lucrările de reabilitare a clădirii principale, a anunţat joi conducerea instituţiei.