Cele mai citite
 


Suceava: Sute de elevi selectaţi pentru voluntariat în lupta împotriva etnobotanicelor
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a demarat, joi, la Colegiul Naţional 'Ştefan cel Mare' din Suceava, o nouă campanie în cadrul proiectului ,,Fii cool fără droguri', ca răspuns la amploarea fenomenului consumului de substanţe noi cu efecte psihoactive, disponibile în stare pură sau în combinaţii.
Coordonatorul proiectului, psihologul Angelica Cîmpan, a declarat presei că aceste campanii au ca scop informarea elevilor de gimnaziu şi liceu, a familiilor acestora şi a comunităţii în general cu privire la efectele nocive ale noilor substanţe, prin folosirea tuturor canalelor de comunicare, în vederea schimbării percepţiei false promovate de comercianţii acestor categorii de produse. Cîmpan a precizat că actorii implicaţi în acest proiect sunt consilierii şcolari, consilierii educativi, poliţiştii de proximitate, medicii, asistenţii şcolari şi diriginţii.

Potrivit lui Cîmpan, se are în vedere selectarea a 350 de elevi pentru a fi instruiţi ca voluntari în cadrul campaniei, în proiect fiind cooptate 35 de şcoli.
Parteneri în proiect sunt Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Poliţia de proximitate din cadrul IPJ Suceava, precum şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Proiect de informare şi conştientizare cu privire la consumul de droguri şi substanţe psihoactive, în cinci licee sucevene Elevi din cinci licee sucevene, împreună cu părinţii, participă la activităţi de informare, conştientizare şi educare privind consumul de alcool, tutun, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Suceava, a...
Braşov: Patrula antidrog în şcoli - un proiect judeţean în care sunt implicaţii elevii şcolilor din judeţ Instituţia Prefectului Braşov, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au încheiat acordul de parteneriat în vederea implementării proiectului judeţean "Patrula Antidrog în Şcoli", se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de biroul de presă al...
Suceava: Parteneriat internaţional în lupta antidrog Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a devenit membru al Reţelei Internaţionale de Promovare a Incluziunii Sociale, Egalităţii de Şanse şi Combatere a Sărăciei 'Street Children Network Europe'.
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Braşov: Campania "Sănătatea este 'noua euforie' din viaţa ta, nu drogurile", organizată de DSP Ziua mondială de luptă împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri a fost marcată miercuri, la Braşov, printr-o masă rotundă organizată de Direcţia de Sănătate Publică, în parteneriat cu Asociaţia naţională de luptă împotriva drogurilor (ANLID), Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog...