Cele mai citite
 


Olt: Tendinţă de creştere a numărului de viroze şi pneumonii
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 260 de persoane din judeţul Olt au fost internate în ultima săptămână în spital din cauza infecţiilor respiratorii acute şi a pneumoniilor, incidenţa acestor afecţiuni fiind în creştere potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, asistenta Gabriela Gogiu, a declarat joi că 'numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute şi pneumonii depistate în ultima perioadă dovedeşte o circulaţie intensificată a viruşilor gripali care au o uşoară tendinţă de creştere fără a atinge cote alarmante, fapt ce impune pentru copii şi pentru persoanele cu afecţiuni cronice respectarea măsurile generale de prevenire a îmbolnăvirilor'.

Gabriela Gogiu a adăugat că numărul de afecţiuni respiratorii înregistrate în judeţ nu reclamă alte măsuri decât cele cunoscute, precum evitarea aglomeraţiilor şi a contactului cu persoane bolnave, fortificarea organismului prin odihnă şi vitamine şi igiena individuală.
Potrivit informaţiilor oferite de DSP Olt, în ultima săptămână, au fost semnalate şapte cazuri de suspiciuni de gripă, dintre care au fost confirmate trei, două cazuri de gripă obişnuită, tip B, şi un caz de gripă AH1N1. În aceeaşi perioadă, au mai fost raportate peste 700 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi 371 de cazuri de pneumonie. Au fost internaţi 103 bolnavi cu infecţii respiratorii acute şi 161 de bolnavi cu pneumonie. Ponderea cea mai mare în rândul persoanelor cu infecţii respiratorii şi pneumonii internate o deţin copii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Peste 120 de persoane spitalizate în ultima săptămână din cauza afecţiunilor respiratorii Peste 120 de persoane au fost internate în spitale în ultimele şapte zile din cauza unor afecţiuni respiratorii, respectiv viroze şi pneumonii, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: Peste 700 de bolnavi cu viroze şi pneumonii Slatina, 7 ian /Agerpres/ - Aproape 200 de persoane au fost internate în spitalele din judeţul Olt în ultima săptămână din cauza unor infecţii respiratorii acute şi a pneumoniilor, în timp ce alte peste 500 de persoane se tratează la domiciliu din cauza aceloraşi afecţiuni.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Mai multe cazuri de afecţiuni respiratorii decât anul trecut Frecvenţa îmbolnăvirilor din cauza afecţiunilor respiratorii este mai mare în prima jumătate a lunii octombrie anul acesta faţă de perioadă similară a anului trecut, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Harghita: A doua săptămână de scădere a numărului de viroze; a fost depăşit vârful îmbolnăvirilor Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în scădere în Harghita, pentru a doua săptămână consecutiv, autorităţile medicale apreciind că a fost depăşit vârful îmbolnăvirilor.
Olt: Peste o mie de cazuri de viroze şi pneumonii Peste o mie de persoane au ajuns în ultimele două săptămâni la medicii de familie sau la spitale din cauza unor viroze şi pneumonii apărute pe fondul răcirii bruşte a vremii.