Cele mai citite
 


Alba: Peste 770.000 de lei pentru modernizarea singurei secţii de oncologie din judeţ
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, singura de acest gen din judeţ, va fi modernizată, ca urmare a alocării de către Ministerul Sănătăţii a sumei de 776.000 de lei pentru finanţarea unor lucrări de reparaţii capitale.
Consiliul Judeţean (CJ) Alba, administratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, a primit joi oficial comunicarea privind alocarea sumei respective din fondurile Ministerului Sănătăţii, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, George Şinca.
Aceşti bani se vor adăuga fondurilor pe care le va aloca şi CJ pentru proiectul de modernizare a unităţii spitaliceşti.

Tot pentru modernizarea acestei secţii, în urmă cu peste un an, în municipiul Alba Iulia a demarat campania ''Înger păzitor'', în urma căreia zeci de mii de lei au fost donaţi de către oameni simpli, în urnele amplasate în biserici, farmacii, magazine, instituţii publice.
În Alba sunt aproape 7.000 de bolnavi de diverse tipuri de cancer, iar lunar se înregistrează în medie 300 de internări. Cu doar 25 de paturi şi patru fotolii de chimioterapie, secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă este supraaglomerată.
Actualul sediu nu poate asigura astfel confortul bolnavilor de cancer, care se confruntă cu numeroase probleme, de la cele fizice la nevoia unei intimităţi spirituale.

Noua secţie, care va fi amenajată în încăperile în care a funcţionat secţia de fizioterapie, va dispune de saloane de maximum trei paturi, de cabinete de consiliere şi de un spaţiu de îngrijiri paliative pentru bolnavii aflaţi în faze terminale.
Campania ''Înger păzitor'' a fost derulată în comun de Asociaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Primăria Alba Iulia şi CJ Alba.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Secţia de Chirurgie-Urologie a Spitalului Judeţean, modernizată integral printr-un parteneriat între CJ şi o companie Secţia de Chirurgie-Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, care nu a mai fost reabilitată de la înfiinţarea sa, în 1973, a fost modernizată integral printr-o investiţie de peste 1,6 milioane de lei, bani alocaţi de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba şi de una din cele mai puternice...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Alba: Peste 3,5 milioane de lei, investiţi în modernizarea secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a fost inaugurată marţi după aproape doi ani de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a noului sediu, printr-o investiţie de peste 3,5 milioane de lei.
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Alba: Modernizarea Secţiei de Oncologie, terminată la sfârşitul lunii august Modernizarea Secţiei de Oncologie, demarată anul trecut, va fi finalizată până la 31 august, cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Alba, a arătat joi, într-o conferinţă de presă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.