Cele mai citite
 


Dolj: Peste 100 de medici de familie au depus cereri pentru eliberarea certificatului de specialist necesar la emigrare
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de medici de familie din Dolj au stat, joi, la coadă, la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a depune cereri prin care solicită eliberarea certificatului de specialist necesar la dosarul de emigrare, în baza căruia pot profesa în străinătate.
Cei mai mulţi medici de familie din Dolj spun că doresc să muncească în Franţa, unde pot câştigă peste 4.000 euro lunar. Ei sunt nemulţumiţi de măsurile pe care ministrul Sănătăţii le ia în acest domeniu.

''Ceea ce face domnul ministru Cseke Attila la ora actuală în sistemul sanitar românesc este de o gravitate fără margini. Sunt desfiinţate numeroase spitale - multe dintre ele performante, alte spitale sunt transformate în centre de bătrâni în condiţiile în care nu este nevoie de atâtea, medicii, din cauza scăderii salariilor, sunt goniţi din ţară, medicina de familie este desfiinţată prin înjumătăţirea veniturilor, iar toate acestea îi afectează în primul şi primul rând pe pacienţi. Noi, medicii de familie, nu putem fi părtaşi la ce se va întâmpla cu sănătatea şi viaţa cetăţenilor României, la genocidul ce va urma'', a declarat dr. Mirela Profir, preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Dolj.
Aceasta susţine că felul în care au fost date ultimele acte legislative (în mod unilateral de către minister şi fără consultări) îi obligă pe medicii de familie ca de la 1 aprilie să nu semneze contractele cu casele de sănătate.

''Nu avem altă alternativă, pentru că oricum, dacă vom semna aceste contracte, vom da urgent faliment. Ministerul ne obligă să funcţionăm în regim total privat sau să emigrăm. Anul trecut, în Dolj, şi-au ridicat actele pentru a profesa în altă ţară 78 de medici. (...) Chiar nu ne putem imagina ce se va întâmpla cu populaţia României, cu banii lor care acum, pe lângă faptul că au fost naţionalizaţi, la medicina de familie ajung din ce în ce mai puţini - când declaraţiile politice, toate rapoartele, începând cu Raportul Comisiei Prezidenţiale, terminând cu cel al Societăţii Academice Române şi Uniunii Europene spun că trebuie făcut exact invers. Inclusiv ministru Cseke a declarat nu demult că nu i se pare în regulă ca în România să che ltuim peste 46% din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate pentru servicii medicale acordate în unităţile spitaliceşti, în timp ce pentru medicina de familie să alocăm doar 5,8%. Constatăm că se face exact pe dos'', a mai spus dr. Profir.

Medicii de familie din Dolj au început deja să îşi anunţe pacienţii prin afişe puse la cabinete şi prin flyere că din 1 aprilie nu o să le mai poată prescris reţete compensate sau gratuite, bilete de trimitere, ci doar îi vor consulta gratis atât cât vor putea şi vor da reţete pe bani.
În urmă cu două zile, medicii de familie din Dolj au decis să nu semneze contractul cu CJAS, care ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, pe motiv că punerea în aplicare a noului contract-cadru pe care l-a propus Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională ar conduce la falimentul cabinetelor de medicină de familie şi, implicit, la falimentul medicinii primare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Dolj: Medicii de familie sunt hotarâţi sa nu semneze noile contracte cu CNAS Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze contractele de furnizare de servicii medicale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care fondurile pentru anul viitor prevăzute pentru medicina de familie continuă să fie de doar 5,8% din fondurile alocate sănătăţii...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Dolj: Medicii de familie solicită demiterea preşedintelui CJAS Medicii de familie din Dolj solicită demiterea preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dolj, Cristian Petrică Popescu, pe motiv că acesta refuză să negocieze clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor de familie, iar aceştia nu vor mai avea dreptul legal să acorde pacienţilor...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare pentru 2011 Cei 147 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2011 şi că vor lucra exclusiv în regim privat, dacă fondurile alocate medicinii de familie nu vor creşte.