Cele mai citite
 


MS: Nici un alt caz nou de infectare cu virus A/ H1N1
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a informat luni că, în ultimele 24 de ore, nu s-a mai înregistrat nici un caz nou de infectare cu virusul gripal A/ H1N1.

Până în prezent, în ţara noastră s-au înregistrat 25 de cazuri, menţionează MS, printr-un comunicat transmis presei.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că trebuie să se prezinte de urgenţă la spital, la secţia de boli infecţioase dacă prezintă tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 grade Celsius.

"Evitaţi contactele cu persoanele bolnave. Când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu o batistă. Astfel, reduceţi riscul ca cei din jurul dumneavoastră să se îmbolnăvească. După utilizare, aruncaţi batista la gunoi.

Spălaţi-vă mâinile des, cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi. Dacă sunteţi bolnav, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane pentru a evita să le contagiaţi. Evitaţi aglomeraţiile şi mulţimile. Evitaţi să mergeţi la serviciu sau la şcoală şi, în general, să ieşiţi din casă pentru diferite motive. Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane", reaminteşte sursa citată. AGERPRES/ (AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină nu ar fi mai periculoasă decât cele obişnuite de sezon Washington, 4 mai /Agerpres/ - Informaţiile care parvin specialiştilor americani din diferite colţuri ale lumii le-au permis să tragă concluzia că virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decât virusurile obişnuite ale gripei de sezon, a declarat duminică seara, într-o intervenţie la postul de televiziune...
Cum se transmite gripa porcină la oameni Madrid, 4 mai /Agerpres/ - La fel cum oamenii pot transmite, cu relativă uşurinţă, virusul gripei la porci şi animalele pot face acelaşi lucru la oameni. Iar aceasta deoarece organismul lor dispune de receptorul uman al virusului şi, prin urmare, îl pot contracta şi apoi transmite. Este ceea ce se crede...
Virusul H1N1 măsoară dezechilibrul mondial Madrid, 4 mai /Agerpres/ - Există ceva care s-a răspândit mai repede în întreaga lume decât virusul H1N1: îndoielile şi semnele de întrebare. Şi de tot felul. Unul dintre ele este dacă lumea este pregătită de o pandemie. În general se va întâmpla ceea ce se prevede: ţările bogate vor face mai bine crizei...
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...