Cele mai citite
 


Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitale, în scădere
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitale, în scădere
Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a scăzut în ultimii cinci ani cu aproape 70%, relevă un raport prezentat joi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.
Potrivit şefului Direcţiei, Vass Maria, între anii 2005-2010, în spitalele din judeţul Covasna au fost abandonaţi 364 de nou-născuţi.
Cele mai multe cazuri, 122, s-au înregistrat în anul 2005, iar de atunci au scăzut progresiv, ajungându-se la 35 în anul 2010, în acest număr fiind incluşi nu doar copiii părăsiţi, ci şi cei neglijaţi şi cu risc de a fi abandonaţi.

Vass Maria a menţionat că, prin eforturile depuse de reprezentanţii Direcţiei, cu sprijinul Poliţiei şi autorităţilor locale, în majoritatea cazurilor s-a reuşit depistarea părinţilor, iar, în urma consilierilor acordate, aproximativ 50% dintre copiii abandonaţi au fost integraţi în familiile naturale.

Ceilalţi au fost instituţionalizaţi, fiind daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti sau crescuţi în diferite tipuri de servicii rezidenţiale.
Conducerea Direcţiei apreciază că cel mai grav impediment în demersurile pentru integrarea copiilor abandonaţi într-un mediu familial îl reprezintă lipsa asistenţilor maternali disponibili.

'Din cauza interzicerii ocupării prin concurs a posturilor vacante suntem în imposibilitatea de a suplini locurile celor care au demisionat ori s-au pensionat', se arată în raport, în care se menţionează, de altfel, că această situaţie nu este specifică doar judeţului Covasna, ci este caracteristică tuturor judeţelor ţării, existând un deficit de circa 4.000 de asistenţi maternali profesionişti la nivel naţional.
Potrivit sursei citate, o contribuţie importantă la reducerea numărului copiilor părăsiţi în spitale au avut-o şi specialiştii care s-au ocupat de implementarea programului ce a avut ca scop prevenirea sarcinilor nedorite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţ, în creştere Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a crescut anul trecut la 45 faţă de 36 cât s-a înregistrat în 2014.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Serviciu de asistenţă, monitorizare şi consiliere a persoanelor cu autism Un serviciu de asistenţă, monitorizare şi consiliere a persoanelor cu autism se va înfiinţa în judeţul Covasna, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European.
Covasna: CJ a alocat 270.000 de lei pentru ONG care derulează programe de asistenţă socială Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a alocat în acest an suma de 270.000 de lei pentru programele de asistenţă socială derulate de organizaţiile nonguvernamentale.
Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitale, în creştere Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a crescut în acest an pe fondul problemelor sociale şi scăderii nivelului de trai.
Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în maternitate, în scădere drastică Numărul copiilor abandonaţi în maternităţile din judeţul Covasna a scăzut considerabil în ultimii cinci ani, ajungând la o treime faţă de 2005.