Cele mai citite
 


Zece magazine etnobotanice închise, în sectorul 4
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Cristian Popescu - Piedone a dispus închiderea a zece magazine etnobotanice ce funcţionau ilegal, în urma controlului efectuat în noaptea de miercuri spre joi.
Însoţit de echipe de inspectori ai Direcţiei Inspecţie şi Control, edilul a efectuat un control-fulger în incinta magazinelor care comercializează plante etnobotanice, iar din cele 7 locaţii, identificate de inspectori prin verificările realizate zilnic, numai două funcţionau la adresele şos. Olteniţei nr. 8 şi şos. Giurgiului nr. 259.

Celelalte cinci centre au fost închise în urma acţiunilor desfăşurate până în prezent de Direcţia Inspecţie şi Control.
Pe raza sectorului 4 îşi desfăşurau activitatea 12 magazine etnobotanice, prin intensificarea controalelor şi prin măsurile adoptate de autoritatea locală, în prezent, mai funcţionează doar două, iar pentru neregulile depistate patronii au fost invitaţi la sediul Primăriei, solicitându-li-se documente prin care să poată justifica provenienţa mărfurilor.

'Sesizat de locuitorii sectorului, mulţi dintre aceştia, părinţi îngrijoraţi de pericolul pe care aceste substanţe îl reprezintă pentru sănătatea copiilor, am declarat război magazinelor de vise. Intensificând verificările, am decis să le permanentizăm şi am înfiinţat 'echipele de noapte', care efectuează controale 24 de ore din 24. Am reuşit astfel să îi surprindem şi pe aceia care încercau să se sustragă verificărilor, deschizându-şi magazinele numai pe timpul nopţii, în speranţa că noi dormim în intervalul respectiv. Din nefericire pentru ei, noi nu am dormit şi nu dormim, cu atât mai mult cu cât, în inconştienţa lor, dornici de câştig, pun în pericol creşterea sănătoasă şi armonioasă a copiilor noştri. Dac& #259; ei lucrează noaptea, lucrăm şi noi!', a spus primarul, cu ocazia controlului.

El a arătat că este datoria autorităţilor locale de a se adapta programului de lucru astfel încât să asigure un climat de siguranţă pentru cetăţenii sectorului 4.
Totodată, Primăria sectorului 4 a iniţiat şi o campanie de informare în rândul tinerilor 'Stop viselor de coşmar!', aducând în atenţie şi explicând pericolul la care se expun consumând etnobotanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat magazinele etnobotanice Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, a început, în noaptea de marţi spre miercuri, o acţiune de verificare a modului în care îşi desfăşoară activitatea magazinele care comercializează plante etnobotanice, având în vedere numeroasele sesizări primite...
Primarul Piedone efectuează un nou control la magazinele etnobotanice Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, va efectua în această seară o nouă acţiune fulger pentru verificarea magazinelor etnobotanice, după ce noaptea trecută a mai făcut o acţiune similară.
Primarul Piedone efectuează un nou control la magazinele etnobotanice Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, va efectua în această seară o nouă acţiune fulger pentru verificarea magazinelor etnobotanice, după ce noaptea trecută a mai făcut o acţiune similară.
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Sibiu: Deputatul PDL Raluca Turcan a declanşat o campanie împotriva etnobotanicelor Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PDL, a declanşat marţi în municipiul Sibiu o campanie de informare cu privire la consumul de plante etnobotanice, cu ajutorul femeilor şi tinerilor din partid, care au împărţit fluturaşi în apropierea liceelor, cafenelelor şi cluburilor din oraş, conform unui comunicat...