Cele mai citite
 


Telefoanele mobile afectează metabolismul glucozei
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Utilizarea timp de 50 de minute a unui telefon mobil măreşte metabolismul glucozei în organism, în regiunea creierului situată în apropierea antenei, conform rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat marţi în SUA.
Totuşi consecinţele pentru sănătate ale folosirii îndelungate a telefonului mobil rămân insuficient cunoscute, conform materialului publicat în ultimul număr al revistei American Medical Association (JAMA).

Dr. Nora Volkow, cercetătoare la Institutul naţional al Sănătăţii din SUA (NIH), a coordonat acest studiu desfăşurat în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2009 pe 47 de subiecţi voluntari, pentru a identifica efectele telefoanelor mobile asupra activităţii cerebrale dintr-o anumită zonă a creierului.

Voluntarii au ţinut telefoanele la urechea dreaptă şi apoi la cea stângă, în timp ce un computer tomograf urmărea efectele asupra creierului. În urma acestui experiment cercetătorii au observat o intensificare a metabolismului glucozei în urma acţiunii undelor electromagnetice emise de telefon.

Astfel, în regiunea creierului din dreptul urechii la care a fost ţinut telefonul mobil pentru 50 de minute s-a remarcat o creştere de 7% a metabolismului glucozei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Telefoanele mobile, o protecţie împotriva maladiei lui Alzheimer Timpul petrecut cu urechea lipită de un telefon mobil ar putea proteja împotriva maladiei lui Alzheimer, făcând-o chiar să regreseze, relevă un studiu care îşi bazează concluzia pe experienţe făcute pe şoareci şi publicat miercuri în SUA, potrivit AFP.
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
Telefonul mobil contribuie la răspândirea microbilor în spitale Telefoanele mobile, calculatoarele şi alte obiecte constituie o cale importantă de răspândire a infecţiilor nozocomiale în spitale, clinici şi aziluri de bătrâni - este ceea ce reiese dintr-un studiu realizat de medici britanici şi americani, scrie cotidianul francez La Croix.
Telefoanele mobile pot dăuna calităţii somnului (studiu) Lumina albastră a ecranelor de la telefoanele mobile întârzie secreţia melatoninei, hormonul numit "al somnului", arată un studiu desfăşurat pe tineri şi menţionat miercuri de 20minutes.ch.
Telefoanele mobile nu generează cancer la creier, susţin unii cercetători britanici Londra, 22 feb /Agerpres/ - O perioadă lungă de timp, cercetătorii, pe de o parte, şi oficialii guvernamentali şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale, pe de altă, au dus o polemică acerbă cu privire la siguranţa telefoanelor mobile, deşi unele studii mai vechi relevau că telefonul mobil favorizează...
Laborator pentru măsurarea radiaţiilor emise de telefoanele mobile Craiova, 4 aug /Agerpres/ - La Craiova a fost inaugurat, marţi, primul laborator din România pentru măsurarea radiaţiilor emise de telefoanele mobile.