Cele mai citite
 


Eureko: Piaţa asigurărilor de viaţă va creşte în accest an cu până la 5%
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 24 feb /Agerpres/ - Piaţa asigurărilor de viaţă va creşte în acest an cu 3 - 5% probabil prin dezvoltarea canalelor de bank Insurance, a declarat directorul general adjunct al Euteko Asigurări, Carmen Radu, în cadrul conferinţei de presă 'Bilanţul pieţei româneşti de asigurări în 2010', organizat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.
'Piaţa de asigurări de sănătate probabil va stagna, iar piaţa corporate s-ar putea să-şi revină', a afirmat Radu.
Potrivit acesteia, în a doua parte a acestui an se va simţi un impact de scădere a nevoilor de recrutări în sectorul asigurărilor.
'Anul trecut, Eureko Asigurări a înregistrat o scădere de 4 % pe segmentul asigurărilor de viaţă, în special din cauza procentului de reorganizare. În acest moment, trebuie să ne menţinem portofoliul de clienţi. Un client din portofoliul asigurărilor de viaţă odată pierdut este foarte greu să-l aduci înapoi, în timp ce din cel de sănătate este puţin mai uşor', a explicat Radu.
Valoarea primelor brute subscrise anul trecut a depăşit 8,364 miliarde lei, în scădere cu 5,7% faţă de 2009, potrivit unui raport al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
Pe segmentul de asigurări generale, primele brute subscrise au fost de 6,698 miliarde lei, în scădere cu 7,5%. Pe de altă parte, la asigurările de viaţă totalul a fost de 1,666 miliarde lei. Spre deosebire de alte pieţe, piaţa românească este dependentă de asigurările auto în procent mare, peste 60% din subscrieri provenind din asigurările auto.
Scăderea vânzărilor şi a leasingului auto a avut ca efect diminuarea asigurărilor auto de tip CASCO, care au înregistrat o scădere a primelor de 25,12%. Ponderea CASCO în total asigurări generale a scăzut de la 46% în 2009 la 37,2 % în 2010.
Pe clasa de RCA, în 2010 se înregistrează o creştere cu 11,26 la sută a primelor subscrise. În acest fel, ponderea clasei RCA în totalul asigurărilor generale a crescut de la 31,1% în 2009 la 37,4% în 2010.
Asigurările de incendiu şi calamităţi naturale înregistrează o creştere de 3,9 % a primelor, ceea ce le modifică ponderea în sens crescător, spre nivelul de 14,5%. Se observă o tendinţă crescătoare a primelor subscrise pe clasele D - asigurări de răspundere civilă generală, plus 7,38 %, asigurări de garanţii - plus 121,62%, deşi ponderile deţinute de fiecare clasă dintre acestea sunt nesemnificative (maxim 2 %).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă sursă de informare despre dependenţă Clinică britanică de top - specializată în tratamentul dependenţei - îşi lansează site-ul în limba română
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Cameră: Raport de respingere pentru ordonanţa privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări de sănătate Comisiile de muncă şi de sănătate ale Camerei Deputaţilor au adoptat luni raport de respingere în cazul ordonanţei de urgenţă privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.