Cele mai citite
 


Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.
'Proiectul a pornit de la un studiu efectuat în urmă cu câţiva ani în rândul elevilor, care a relevat că aproximativ 80% dintre aceştia au informaţii nule despre persoanele cu dizabilităţi, nu ştiu cum trăiesc, cum se descurcă, prin urmare nici nu pot înţelege problemele cu care se confruntă acestea', a declarat pentru AGERPRES Makkai Peter, unul dintre liderii Fundaţiei Diakonia.
Acesta a menţionat că primul proiect de informare a adolescenţilor cu privire la persoanele cu handicap a avut loc la sfârşitul anului trecut la un liceu din municipiul Sfântu Gheorghe iar cel de-al doilea este în curs de desfăşurare la o şcoală din oraşul Baraolt, unde săptămânal, pe parcursul a trei luni, vor avea loc ore de dirigenţie în care se va discuta despre acest subiect.
Tinerii vor avea posibilitatea să vadă filme despre persoanele cu dizabilităţi, să discute cu medici, sociologi şi psihologi, dar şi să se întâlnească cu tineri de vârsta lor care au diverse probleme fizice ori mentale.
'Scopul proiectului este de a-i motiva pe elevi să accepte persoanele cu handicap şi pot spune că sunt foarte deschişi şi cooperanţi', a spus Makkai Peter.
Potrivit acestuia, integrarea în societate a persoanelor cu handicap va depinde foarte mult pe viitor de schimbarea mentalităţilor şi eliminarea prejudecăţilor.
Spre exemplu, multe dintre persoanele cu handicap ar putea lucra în diverse domenii de activitate, cum ar fi IT, comerţ sau grădinărit, dar prea puţine reuşesc să îşi găsească un loc de muncă.
În judeţul Covasna trăiesc aproximativ 3.900 de oameni cu dizabilităţi şi doar 20 sunt angajaţi şi îşi pot câştiga singuri existenţa.
Numărul acestora ar fi fost şi mai mic dacă n-ar fi existat Fundaţia Diakonia, care a creat 13 locuri de muncă - la un centru de sortare a hainelor second-hand, la selectarea şi reciclarea cartoanelor şi ambalajelor, într-un magazin şi într-o fermă din Valea Crişului care se întinde pe o suprafaţă de un hectar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.
Covasna: Proiect educativ pentru acceptarea persoanelor cu handicap Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Covasna a anunţat luni că va demara împreună cu Fundaţia 'Diakonia' şi Liceul 'Mikes Kelemen' din Sfântu Gheorghe un proiect menit să conştientizeze opinia publică despre greutăţile şi nevoia de sprijin ale persoanelor cu handicap.
Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.
Covasna: La Sfântu Gheorghe s-a deschis un magazin în care lucrează persoane cu handicap Un magazin în care lucrează persoane cu dizabilităţi a fost deschis în municipiul Sfântu Gheorghe de Fundaţia Diakonia.
Covasna: La Sfântu Gheorghe se deschide un magazin unde vor lucra persoane cu handicap Fundaţia Diakonia va deschide în municipiul Sfântu Gheorghe un magazin în care vor lucra persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice.
Covasna: Centru de recreere pentru persoane cu dizabilităţi, la Valea Crişului Un centru de recreere, terapie şi agrement pentru persoanele cu dizabilităţi, construit de Fundaţia Diakonia, va fi inaugurat vineri în localitatea Valea Crişului.