Cele mai citite
 


Peste 5.000 de persoane au sosit din Libia în Tunisia /Crucea Roşie/
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tunis, 24 feb /Agerpres/ - Peste 5.000 de persoane care au fugit din Libia au sosit miercuri în Tunisia pe la Ras Jedir, principalulul punct de trecere a frontierei dintre cele două ţări, a declarat preşedintele Comitetului regional al Crucii Roşii, Monji Slim, informează joi AFP.
Ca urmare a violenţelor şi a situaţiei haotice din Libia, cetăţeni de diferite naţionalităţi au fugit în ultimele zile în Tunisia trecând prin punctul frontalier de la Ras Jedir. Miercuri, între miezul nopţii şi ora 16,00, 'circa 5.000 de tunisieni, 171 de libieni, 22 de algerieni, 28 de marocani' au traversat frontiera prin acest punct, a precizat Monji Slim.

'830 de chinezi aşteaptau de cealaltă parte a frontierei din motive administrative. Ei aşteaptau acte şi urmau să treacă joi dimineaţă', a adăugat reprezentantul Crucii Roşii.

Potrivit unui responsabil al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi la Tunis /UNHCR/, 'o echipă a UNHCR se află la faţa locului de peste trei zile pentru a veni în ajutorul persoanelor care sosesc'. El s-a referit la o 'intervenţie iminentă' a Programului alimentar mondial al ONU pentru refugiaţii libieni care sosesc la frontiera tunisiană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...
Detaşamentul Crucii Roşii Arad participă la un concurs internaţional în Italia Detaşamentul de intervenţie în caz de dezastre al filialei de Cruce Roşie Arad, campion naţional în anul 2010, va reprezenta România la concursul internaţional FACE 2011 Italia.
Gala Crucii Roşii: 31.000 de euro strânşi la a IX-a ediţie a evenimentului Nu mai puţin de 31.000 de euro au fost strânşi la cea de-a IX-a ediţie a Galei Crucii Roşii, desfăşurată vineri la Televiziunea Română, din donaţii prin SMS şi apeluri telefonice şi din donaţiile partenerilor şi sponsorilor, pentru continuarea proiectului "Puncte de prim ajutor în zone izolate", informează...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
O navă a Crucii Roşii franceze livrează ajutoare în oraşul Misrata controlat de rebelii libieni O a doua navă închiriată de Crucea Roşie franceză a livrat miercuri 80 de tone de ajutor alimentar şi materiale medicale la Misrata, oraş portuar controlat de rebeli la est de Tripoli, după o primă livrare de 102 tone de ajutoare la începutul lunii aprilie, a anunţat joi Crucea Roşie într-un comunicat...
Sălaj: Directoare Crucii Roşii a demisionat din PSD, piezându-şi funcţia de consilier judeţean Lorena Filip, directoarea filialei Sălaj a Crucii Roşii, a demisionat din PSD, partid pe lista căruia a ajuns consilier judeţean, renunţarea la calitatea de membru de partid determinând şi pierderea calităţii de ales local.