Cele mai citite
 


Prahova: Mii de pacienţi susţin refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 24 feb /Agerpres/ - Aproximativ 2.000 de pacienţi din judeţul Prahova au semnat tabelele de adeziuni prin care susţin acţiunile de protest ale medicilor de familie şi refuzul acestora de a semna contractul-cadru pentru perioada 2011 - 2012 în forma lui actuală, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Simona Schnelbach.
De asemenea, ea a precizat că 200 din cei 365 de medici de familie din judeţul Prahova au semnat deja tabelele care atestă faptul că susţin acţiunile de protest care vor fi demarate la data de 1 martie.
Potrivit Simonei Schnelbach, preşedinte al Colegiului Medicilor Prahova, Confederaţia Patronatelor Medicilor de Familie a dat în judecată Ministerul Sănătăţii, contestaţiile din instanţă vizând mai multe aspecte.
Astfel, acţiunile din instanţă fac referire la ordinul privind centrele de permanenţă şi discriminarea în evaluarea cabinetelor din mediile urban şi rural, contestându-se, de asemenea, ilegalitatea articolului 141 din contractul-cadru care prevede ca asistenţa din ambulatoriu să preia asistenţa medicală primară dacă medicii de familie nu semnează contractele în timp util, dar şi informatizarea din sănătate care, după cum susţin medicii, se doreşte a fi făcută din banii lor.
'Eu, personal, şi noi toţi care reprezentăm asistenţa medicală primară încurajăm medicii tinerii şi chiar îi sfătuim să plece din ţară, aşa cum au fost sfătuiţi chiar de preşedintele Traian?Băsescu, pentru că aceste condiţii în care ne facem meseria sunt infernale', a declarat Schnelbach.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Aproximativ 10.000 de pacienţi susţin protestele medicilor de familie Aproximativ 10.000 de pacienţi din judeţul Prahova au semnat tabelele de adeziuni prin care susţin acţiunile de protest ale medicilor de familie şi refuzul acestora de a semna contractul-cadru pentru perioada 2011 - 2012 în forma lui actuală, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Prahova: Asistentă medicală, decedată la locul de muncă; ea se afla acolo în afara programului Ploieşti, 21 oct/ Agerpres/- O femeie de 63 de ani care lucra ca asistentă medicală în cadrul Policlinicii Cina din municipiul Ploieşti a decedat, vineri, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă, ea aflându-se acolo în afara programului.
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.