Cele mai citite
 


Peste 52.000 de cazuri de gripă porcină, dintre care 231 mortale /bilanţ OMS/
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 1 iulie /Agerpres/ - Virusul A/H1N1/ al gripei porcine continuă să se extindă, în special în emisfera sudică, şi a contaminat 52.160 de persoane din 100 de ţări şi teritorii, făcând 231 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicat luni şi citat de France Presse.

 

De la precedentul bilanţ al OMS, dat publicităţii vineri, alte 7.873 de noi cazuri de gripă porcină, între care 51 de morţi suplimentare, au fost înregistrate oficial.

Numărul de pacienţi recenzaţi a crescut în SUA /+3.594 de cazuri până la 21.449, dintre care 87 mortale/, în Chile /+1.190 la 4.315 de cazuri, dintre care 4 mortale/, în Marea Britanie /+754 la 2.506 cazuri, dintre care unul mortal/, în Canada /+805 la 5.710 cazuri, dintre care 13 mortale/, în Australia /+237 la 2.436 de cazuri, dintre care unul mortal/, în Japonia /+160 de cazuri la 850/ şi în Argentina /+92 la 1.010 cazuri, dintre care 7 mortale/. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în caz de pandemie de gripă porcină, estimează OMS Geneva, 13 mai /Agerpres/ - O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în situaţia unei pandemii de gripă porcină, a estimat joi directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Keiji Fukuda, citat de AFP.
Gripa porcină: peste 10.000 de cazuri, 80 de morţi recenzaţi pe plan mondial (OMS) Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Gripa porcină a contaminat oficial 10.243 de persoane din 40 de ţări şi a ucis 80 de persoane, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.
H1N1: Directorul general al OMS salută primele rezultate ale anchetei Geneva, 28 mar /Agerpres/ - Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a salutat luni primele rezultate prezentate de Comitetul de evaluare privind gestionarea gripei H1N1, care exonerează, în opinia sa, OMS de acuzaţiile de înţelegere secretă cu companiile farmaceutice...
Există 'toate motivele să ne temem' că gripa porcină va interacţiona cu alţi viruşi (OMS) Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Lumea ”are toate motivele să se teamă” de o interacţiune a virusului gripei porcine cu alţi viruşi, printre care şi cel al gripei aviare, care ar putea să-l transforme într-unul mult mai periculos, a avertizat luni directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret...