Cele mai citite
 


Galaţi: Ordonanţă care împuţinează banii CJAS
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 25 feb /Agerpres/ - Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, vineri, pentru AGERPRES că prin aplicarea noii ordonanţe de Guvern privind returnarea în plan local a 60% din valoarea totală a încasărilor de sănătate, CJAS Galaţi va dispune de o sumă ''total insuficientă pentru buna funcţionare în plan local''.
Buzia a spus că alocarea a 60% din încasări ar reprezenta doar 38% din bugetul anului trecut al CJAS, ''pentru că marii contribuabili îşi plătesc obligaţiile către stat direct la Ministerul de Finanţe şi nu local, către CJAS, iar din acest punct de vedere, prin noua ordonanţă, sunt avantajate doar Bucureşti şi Ilfov''.
Preşedintele CJAS Galaţi a mai spus că dacă şi contribuţiile la sănătate ale marilor contribuabili ar fi virate tot la nivel judeţean, situaţia financiară s-ar schimba, acest punct de vedere fiind transmis şi parlamentarilor gălăţeni.
Olimpia Buzia a precizat că plata contribuţiilor la asigurările de sănătate de persoanele fizice autorizate şi de cele care ce obţin venituri din activităţi independente a fost realizată, în 2010, cu mare corectitudine, fapt ce a făcut ca faţă de estimările CJAS, încasările realizate să fie de 200%.
Totuşi, preşedintele CJAS Galaţi a menţionat că aceste încasări reprezintă ''foarte puţin'', ridicându-se la maximum 3% din bugetul CJAS, care anul trecut a fost de 170 milioane lei.
'',Acest lucru înseamnă că din plata contribuţiilor la asigurările de sănătate a persoanelor fizice autorizate şi a celor ce obţin venituri din activităţi independente, anul trecut s-au încasat în jur de 5.100.000 lei'', a afirmat Buzia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Peste 170 de avocaţi şi notari au restanţe de peste 600.000 lei la plata asigurărilor de sănătate Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că 165 de avocaţi şi 14 notari aveau la data de 30 septembrie, datorii de peste 600.000 lei la plata contribuţiilor către fondul asigurărilor de sănătate de stat.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Preşedintele CJAS Galaţi: Întâi trebuie modificată Legea Sănătăţii, apoi se poate da ordinul de desfiinţare a CJAS-urilor Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Elena Vrabie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că desfiinţarea caselor judeţene şi a direcţiilor de sănătate publică (DSP) se poate face doar după ce se modifică Legea Sănătăţii.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Galaţi: Circa 144 milioane lei de la CJAS pentru funcţionarea unităţilor sanitare timp de două luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a primit 143,9 milioane lei cu care finanţează sistemul de sănătate gălăţean până la începutul lunii iunie, când este programată încheierea contractului-cadru pe anul în curs, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Olimpia...
Galaţi: Întârzieri în plata facturilor către farmacii Galaţi, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că instituţia este în urmă cu plăţile pentru medicamentele compensate pe care trebuie să le efectueze către farmaciile din oraş şi judeţ.