Cele mai citite
 


Protest al medicilor de familile la sediul CASMB
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 25 feb /Agerpres/ - Un număr de 10-15 medici de familie au protestat, vineri dimineaţă, la sediul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) faţă de cererea casei ca medicii să vină cu adeverinţele de asigurat ale unora dintre pacienţii lor, pentru a dovedi calitatea de asigurat a acestora.
Medicii spun că cererea este ilegală, cu atât mai mult cu cât anunţul a fost făcut telefonic pentru fiecare medic şi s-a dat şi un termen limită de depunere scurt, respectiv joi, ora 16,00 sau vineri ora 9,00 dimineaţa.
Preşedinta Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, a declarat că aceste solicitări s-au făcut fără să explice motivul. În prezent, la CASMB se află în control Curtea de Conturi, care probabil a cerut aceste adeverinţe.
Potrivit dr. Mihăilă, nu este legal să dovedească medicul de familie calitatea de asigurat, aceasta trebuie să o facă Casa de Asigurări care primeşte lunar din partea angajatorilor dovezile de asigurat şi pe care trebuie să le actualizeze.
Fiecare medic a primit solicitare de două, trei până la şase adeverinţe.
Dr. Luminiţa Alexandrescu a declarat că solicitarea CASMB nu înseamnă decât ''o mare birocraţie, un purtat pe drumuri al medicilor de familie, care trebuie să vină din diverse colţuri ale Bucureştiului cu aceste adeverinţe'', pentru a dovedi calitatea de asigurat, lucru pe care ar trebui să îl facă casa.
'Dintr-o consultaţie pentru un pacient, trei sferturi înseamnă birocraţie şi doar un sfert consultaţia', a adăugat dr. Luminiţa Alexandrescu.
Potrivit acesteia, cu cât birocraţia va creşte, cu atât şi problemele se vor accentua, având în vederea că medicii trebuie să facă toate aceste lucruri.
Dr. Ruxandra Stănescu a spus, la rândul său, că se află în timpul programului, dar a trebuit să vină la CASMB ca să aducă aceste adeverinţe.
'Noroc că nu aveam pe nimeni programat. Dacă ar fi cineva pentru consultaţie, ar aştepta până la sfârşitul programului pentru a-l consulta. Medicii au obligaţia depunerii documentelor pentru cei înscrişi pe listele lor la început, după aceea este problema casei să verifice acest lucru. Casele de asigurări de sănătate primesc lunar listele cu asiguraţi de la angajatori şi pot verifica persoanele aflate pe liste', a spus dr. Ruxandra Stănescu.
Medicul a adăugat că pentru unii a fost simplu să aducă adeverinţele, pentru că a avut telefoanele pacienţilor şi i-a contactat, dar la alţii nu a avut telefoane, în plus, s-au cerut de pe o zi pe alta.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CASMB a primit vineri solicitări de la 251 de medici de familie de preluare a cardurilor de sănătate Un număr de 251 medici de familie au solicitat să preia vineri de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti cardurile de sănătate pentru asiguraţii lor faţă de doar 171 de medici de familie care au cerut acest lucru în primele luni ale anului.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
176.000 de carduri s-au întors la CASMB; s-a finalizat procesul de identificare a cardurilor returnate Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Gheorghe Iana, a declarat vineri pentru AGERPRES că 176.000 de carduri nu au fost distribuite prin serviciile poştale şi s-au întors la casa de asigurări, care a finalizat procesul de identificare a cardurilor returnate.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
CASMB începe din 4 iulie procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a anunţat luni că începând cu data de 4 iulie va demara procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent.
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.