Cele mai citite
 


Olt: Centrele de asistenţă socială, ocupate la capacitate maximă
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 25 feb /Agerpres/ - Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Emil Moţ, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în prezent centrele de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte din judeţul Olt sunt ocupate la capacitate maximă şi există şi o listă de aşteptare pe care sunt înscrise cinci persoane.
Moţ a precizat că persoanele înscrise pe lista de aşteptare pentru a fi primite într-un centru nu întrunesc deocamdată toate condiţiile, în sensul că au documente lipsă la dosare sau sunt cazuri sociale a căror rezolvare este de competenţa autorităţilor locale, dar în următoarele luni ar putea să fie primite în centrele de asistenţă.
'S-a schimbat situaţia faţă de anii anteriori şi nu mai sunt liste de aşteptare de zeci de persoane, pentru că toţi cei care au îndeplinit condiţiile impuse de lege pentru a fi primiţi în căminele pentru vârstnici sau persoane cu dizabilităţi au fost primiţi în centre. Toate centrele noastre sunt ocupate acum la capacitate maximă. Sunt circa 600 de adulţi îngrijiţi în şase centre de îngrijire şi asistenţă', a spus Moţ.
Acesta a menţionat că pentru o persoană adultă asistată în centrele de îngrijire din judeţ se cheltuie lunar în medie circa 2.000 lei, asistatul sau familia acestuia plătind între 500 şi 650 de lei din această sumă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Centru de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi, reabilitat cu fonduri europene Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din comuna Şopârliţa, destinat persoanelor cu dizabilităţi şi vârstnicilor, a fost inagurat vineri, după ce a fost complet reabilitat şi echipat cu fonduri europene.
Olt: Direcţia pentru Protecţia Copilului a depus un denunţ împotriva tatălui "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, un denunţ împotriva lui Iulian Stroe, tatăl "micului Hercule", acuzat de rele tratamente aplicate minorului din cauză că bărbatul îşi determină copiii să facă exerciţii...
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Olt: Centru de terapie ocupaţională pentru tineri în locul fostului spital din Drăgăneşti-Olt Un centru de terapie ocupaţională pentru tinerii cu dizabilităţi va fi construit anul viitor în Drăgăneşti, în incinta fostului spital al oraşului, unitate sanitară desfiinţată în 2011, a declarat vineri pentru AGERPRES şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rodica Piroşcă.
Olt: Preparate culinare tradiţionale pentru persoanele instituţionalizate şi pacienţii din spitale Preparatele culinare care vor fi servite de Crăciun pacienţilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, vârstinicilor şi persoanelor cu dizabilităţi din centrele de îngrijire şi asistenţă, precum şi copiilor instituţionalizaţi vor fi unele tradiţionale.
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...