Cele mai citite
 


Iranul confirmă primul caz de infectare cu virusul H1N1
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Teheran, 1 iulie /Agerpres/ - Iranul a diagnosticat primul caz de infectare cu virusul gripal A /H1N1/ la un iranian în vârstă de 16 ani, rezident în Statele Unite, informează luni agenţia de presă iraniană IRNA, preluată de Reuters.

”Persoana, prezentând simptome de infecţie respiratorie, a fost testată la intrarea în ţară, fiind confirmată contactarea virusului”, se precizează într-un anunţ dat publicităţii de Ministrul Sănătăţii de la Teheran şi preluat de IRNA.

Potrivit agenţiei de presă iraniene, tânărul a răspuns bine la tratament, iar starea sa generală de sănătate este în prezent satisfăcătoare. AGERPRES/(Ana-Raluca Bîgu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Iran: Virusul H1N1 a făcut 42 de victime de la jumătatea lunii noiembrie Ministerul iranian al sănătăţii a anunţat că virusul H1N1 al gripei porcine a făcut de la mijlocul lunii noiembrie 42 de victime în Iran, dintre care nouă noi decese au fost raportate de luni, a indicat agenţia de presă ISNA, citată de AFP.
O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în caz de pandemie de gripă porcină, estimează OMS Geneva, 13 mai /Agerpres/ - O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în situaţia unei pandemii de gripă porcină, a estimat joi directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Keiji Fukuda, citat de AFP.