Cele mai citite
 


OUG privind concediul maternal -adoptată tacit, iar înfiinţarea DLAF - respinsă de Senat(sinteză)
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 25 feb /Agerpres/ - Ordonanţa de Urgenţă care prevede modificări în ceea ce priveşte concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului a trecut, miercuri, prin adoptare tacită, de Senat, după ce nu a reuşit să întrunească numărul de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice, iar legea privind înfiinţarea Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF)- prioritate legislativă a guvernului, a fost respinsă tot din lipsa unui număr de suficient de voturi din partea reprezentanţilor puterii.
Ordonanţa de Urgenţă care vizează raportarea calculului indemnizaţiei de şomaj la indicatorul social de referinţă şi nu la valoarea salariului minim pe economie, cum era prevăzut până la acest moment, a trecut, miercuri, de asemenea, prin adoptare tacită, de Senat, nereuşind să obţină numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei legi organice.
Senatorii au dat de două ori vot asupra OUG care prevede modificări în ceea ce priveşte concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, atât luni cât şi miercuri, dar situaţia a fost aceeaşi ca şi luni, nici una dintre variantele supuse la vot neîntrunind 69 de voturi 'pentru'.
Plenul Senatului a adoptat, miercuri, Ordonanţa nr. 107/2010 prin care se stabileşte că pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor avea contribuţii pentru asigurările de sănătate (CAS).
Tot miercuri, plenul Senatului a adoptat un proiect de lege prin care se instituie un ajutor financiar lunar pentru persoanele din fostele localităţi necooperativizate în perioada comunistă care au livrat la fondul centralizat al statului produse animaliere şi agroalimentare, iniţiat de mai mulţi senatori şi deputaţi ai PSD şi PNL.
Senatorii au respins, miercuri, la diferenţă de un singur vot, proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru Lupta Antifraudă, prioritate legislativă a Guvernului. Proiectul de lege a fost respins, întrunind 40 de voturi pentru, 40 împotrivă şi o abţinere, urmând să fie dezbătut de deputaţi, în calitate de Cameră decizională.
Proiectul de lege reglementează organizarea şi funcţionare DLAF în subordinea premierului, finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, având trei categorii de atribuţii: controlul proiectelor finanţate din fonduri europene, coordonarea instituţiilor naţionale implicate în lupta antifraudă şi repsectiv cooperarea cu OLAF şi structurile corespondente din statele europene. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Ministerul Muncii intenţionează să recupereze beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit în sumă de 30,75 milioane lei Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea recuperării sumei de 30,75 milioane lei, reprezentând beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit, fără ca acestora să le fie aplicate dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere.
Senatul şi-a ales în această săptămână noua conducere (sinteză) Senatorii au aprobat în această săptămână noua conducere a Senatului, cu mici modificări faţă de sesiunea anterioară, membri noi în Biroul permanent fiind social-democratul Dan Şova şi liberalul Cristian Bodea, desemnaţi pentru funcţia de chestor.
Senat: Procedură inedită - retragerea de la promulgare a OUG privind reorganizarea MAI (sinteză) Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Retragerea unei ordonanţe de urgenţă de la promulgare, adoptată de Senat în calitate de cameră decizională, a fost săptămâna aceasta, dacă nu o premieră absolută, cel puţin o procedură foarte rar întâlnită în activitatea senatorilor.
Senat: OUG care impune plata CAS din veniturile pensionarilor şi revoluţionarilor, adoptată Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Plenul Senatului a adoptat, miercuri, Ordonanţa nr. 107/2010 prin care se stabileşte că pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor avea contribuţii pentru asigurările de sănătate (CAS).
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.