Cele mai citite
 


Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.
Iniţiativa organizării paradei aparţine Fundaţiei Diakonia, care administrează o unitate protejată şi un centru de zi pentru persoanele cu handicap fizic şi mental în municipiul Sfântu Gheorghe.
'Cu siguranţă va fi o experienţă foarte bună, atât pentru cei care vor prezenta ţinutele pe scenă, cât şi pentru invitaţi. (...) Nu ştiu să se mai fi organizat până acum vreun astfel de eveniment în România, dar cu siguranţă pentru judeţul Covasna reprezintă o premieră. Dorinţa noastră este să ajutăm oamenii cu handicap să îşi depăşească pe cât posibil complexele, să fie aplaudaţi pe scenă pentru ceea ce sunt, iar pe cei din jurul lor să îi determinăm să renunţe la prejudecăţi', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Makkai Peter, directorul Fundaţiei Diakonia.
Printre manechine se vor regăsi atât persoane cu dizabilităţi, cât şi câţiva adolescenţi din judeţ care au participat alături de acestea la mai multe acţiuni comune în cadrul proiectului 'Acceptă-mă', iar în cele din urmă s-au împrietenit.
Vestimentaţiile vor fi asigurate de Fundaţia Diakonia, care a deschis recent la Sfântu Gheorghe un magazin cu îmbrăcăminte primită din străinătate, magazin la care lucrează cinci persoane, dintre care patru cu handicap.
Makkai Peter a afirmat că parada va avea loc în luna aprilie, iar oaspeţii vor fi serviţi şi cu clătite preparate de persoanele cu dizabilităţi sub îndrumarea unui bucătar foarte priceput, care este nevăzător. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: La Sfântu Gheorghe s-a deschis un magazin în care lucrează persoane cu handicap Un magazin în care lucrează persoane cu dizabilităţi a fost deschis în municipiul Sfântu Gheorghe de Fundaţia Diakonia.
Covasna: La Sfântu Gheorghe se deschide un magazin unde vor lucra persoane cu handicap Fundaţia Diakonia va deschide în municipiul Sfântu Gheorghe un magazin în care vor lucra persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice.
Covasna: Centru de recreere pentru persoane cu dizabilităţi, la Valea Crişului Un centru de recreere, terapie şi agrement pentru persoanele cu dizabilităţi, construit de Fundaţia Diakonia, va fi inaugurat vineri în localitatea Valea Crişului.
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.
Covasna: Strângere de fonduri pentru înfiinţarea unui cămin pentru batrânii cu probleme speciale Fundaţia creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe va demara în scurt timp o campanie de strângere de fonduri în scopul construirii unui cămin de îngrijire a bătrânilor cu probleme speciale.