Cele mai citite
 


Inima şoarecilor nou născuţi se poate regenera (studiu)
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
New York, 25 feb/Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă americani a descoperit că inima şoarecilor nou născuţi se poate regenera după ce este rănită, capacitate pe care o pierd când cresc, informează site-ul maxisciences.com.
În timp ce unii peşti şi amfibieni îşi pot regenera în întregime inima pe tot parcursul vieţii, lucrul părea imposibil la mamifere dincolo de stadiul embrionar. Cel puţin aşa se credea până în prezent. Însă oameni de ştiinţă de la Southwestern Medical Center din Texas au făcut o descoperire surprinzătoare la şoarecii foarte mici. În primele şapte zile de la naştere, ei îşi pot regenera inima în cazul unor răni grave, arată cercetătorii în revista Science.

În cadrul primei experienţe, ei au scos 15% din ventricul stâng al unor şoareci de o zi. Studiindu-le inima după 21 de zile, ei au constatat că 99% din organ se regenerase. La două luni după operaţie, analizele au arătat că inimile funcţionau la fel de bine ca cele ale celorlalţi şoareci. În schimb, când experimentul a fost realizat pe nou născuţi de şapte zile, inimile şoarecilor nu mai aveau nicio capacitate de regenerare.

'Studiul nostru este primul care arată că mamiferele îşi pot regenera muşchiul cardiac pe o perioadă bine definită a dezvoltării lor', explică Enzo Porello, membru al echipei de cercetători. Este o descoperire cu atât mai importantă cu cât oamenii de ştiinţă n-au exclus ipoteza ca şi inima bebeluşilor să aibă această capacitate incredibilă. Deşi mecanismul regenerării n-a fost identificat, cercetările oferă o pistă importantă în tratarea bolilor cardiace. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un studiu realizat asupra peştilor sugerează posibila regenerare a dinţilor la oameni Un grup de cercetători americani a anunţat descoperirea unei posibile modalităţi de regenerare a dinţilor la oameni după ce au analizat funcţionarea acestui mecanism la peşti, se arată într-un studiu publicat marţi de revista ştiinţifică Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de EFE.
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
A fost descoperită o proteină care favorizează senzaţia de mâncărime (studiu) O echipă de cercetători americani de la Universitatea Duke (din Durham, Carolina de Nord) a identificat proteina TRPV4 ca un element cheie în senzaţia de mâncărime. Această descoperire este o pistă promiţătoare pentru tratarea acestui simptom şi anumitor boli ale pielii, scrie luni pourquoidocteur.fr...
Cafeaua este inofensivă pentru sănătate (cercetători) Cafeaua, ale cărei efecte au fost mult timp subiectul unor controverse, este, în general, inofensivă pentru sănătate şi poate chiar proteja împotriva unor boli cardiovasculare, dar şi împotriva unor maladii precum Alzheimer, Parkinson sau a diabetului zaharat - chiar dacă este decofeinizată, relatează...
Se poate muri şi din dragoste (studiu) Un nou studiu realizat de o echipă de cercetători americani a pus în evidenţă "sindromul inimii frânte". Potrivit lor, sănătatea cuiva poate fi serios afectată de pierderea unei fiinţe dragi, scrie miercuri 7sur7.be.