Cele mai citite
 


Cristian Buşoi (PNL) face un apel către casele de asigurări să achite facturile restante către farmacii
vineri, 25 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 25 feb /Agerpres/ - Eurodeputatul liberal Cristian Buşoi a declarat vineri, la Timişoara, că circa 600 dintre cele 6.900 de farmacii din ţară sunt în faliment declarat sau în procedură de insolvenţă, numai în 2009-2010, 333 de farmacii fiind nevoite să pună lacătul pe uşi.
''Fac un apel către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi către toate casele judeţene să facă astfel încât toate facturile care au termenul de 210 zile depăşit să le achite în perioada imediat următoare. De asemenea, ţinând cont de faptul că, cel mai târziu, în 2013, conform noii Directive adoptate de Parlamentul Europei (PE) şi de Consiliul PE, termenul maxim de plată va fi de 60 de zile, să înceapă din acest moment să gândească la un calendar de onorare a facturilor de trei luni sau de şase luni, astfel încât, treptat, în cei doi ani să se treacă de la 210 la 60 de zile. Dacă se lasă totul pentru ultimul moment şi nu se face o etapizare, ca să trecem prin termene intermediare, atunci va fi foarte greu, iar sistemul de asigurări din România se va prăbuşi'', a declarat Buşoi, într-o conferinţă de presă.
Europarlamentarul liberal a subliniat faptul că cea mai gravă problemă este aceea că termenul de plată a facturilor s-a mărit la 210 zile anul trecut, dar nici acest termen nu mai este respectat.
''Sunt facturi de aproape 560 de milioane de euro care au depăşit chiar şi acest termen prelungit'', a afirmat Buşoi.
Liberalul a remarcat faptul că multe CJAS-uri au fost instruite să nu primească facturi, pentru a nu se încărca în plus cu fonduri nevirate.
De asemenea, chiar dacă legislaţia în vigoare prevede posibilitatea de a cere compensaţii pentru aceste întârzieri de peste 210 zile, nicio farmacie nu îndrăzneşte să facă acest lucru deoarece, susţine el, în contractul-cadru se stipulează foarte clar că dacă se acţionează în justiţie, contractul cu CJAS se suspendă.
Buşoi a adresat o întrebare scrisă şi CE, cerându-i să lămurească autorităţile române asupra necesităţii realizării calendarului etapizat de trecere spre normele europene. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".