Cele mai citite
 


Otrăvirea lui Iuşcenko: medicii austrieci audiaţi la Viena
sâmbătă, 26 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 26 feb /Agerpres/ - Medicii austrieci care l-au tratat pe fostul preşedinte ucrainean Viktor Iuşcenko, a cărui otrăvire în anul 2004 nu a fost niciodată elucidată, sunt interogaţi la Viena în prezenţa agenţilor serviciilor secrete ucrainene, afirmă cotidianul Krone Zeitung în ediţia sa de sâmbătă.
Audierile, conduse de serviciul de contraspionaj austriac LVT, au loc în cadrul unei proceduri judiciare comune, afirmă ziarul.
Contactate de AFP, nici poliţia şi nici tribunalul din Viena nu au fost în măsură să confirme informaţia.
La 6 septembrie 2004, Viktor Iuşcenko, pe atunci candidat al opoziţiei la alegerile prezidenţiale, s-a îmbolnăvit grav, în plină campanie împotriva candidatului favorit al Moscovei, Viktor Ianukovici.
El a fost îngrijit la clinica privată Rudolfinerhaus din Viena. Trei luni mai târziu, medicii austrieci au identificat o otrăvire cu dioxină. Urmele bolii se mai văd şi acum pe faţa fostului preşedinte ucrainean, dar ancheta asupra acestei afaceri s-a încheiat cu rezultate contradictorii. În 2006, parchetul ucrainean a ajuns la concluzia că a fost vorba de un act premeditat, destinat să-l înfrângă pe liderul revoluţiei portocalii, care a câştigat alegerile din decembrie 2004, fiind înlocuit în fruntea statului de Viktor Ianukovici, în 2010.
Dar o comisie de anchetă a Parlamentului ucrainean, condusă de un membru al partidului lui Ianukovici, a apreciat în 2009 că nu există nicio dovadă că ar fi vorba de un act criminal, mai ales după ce, în 2008, un membru al fostului staff de campanie al lui Iuşcenko a afirmat că acesta a fost victima unei intoxicaţii alimentare obişnuite, urmată de o pancreatită. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Chile: Redeschidere a unei anchete privind moartea fostului preşedinte Eduardo Frei Justiţia chiliană a redeschis marţi o anchetă privind moartea fostului preşedinte Eduardo Frei, figură centrală a opoziţiei faţă de generalul Augusto Pinochet şi care ar fi fost otrăvit de agenţi ai dictaturii în 1982, relatează AFP.
Teo Trandafir a fost operată din nou vinerea trecută (clinica AKH) Viena, 29 mar /Agerpres/ - Fosta realizatoare TV Teo Trandafir a fost operată din nou vinerea trecută de medicii austrieci, pentru îndepărtarea ţesuturilor necrozate şi a abceselor din abdomen, informează clinica vieneză AKH într-un comunicat dat publicităţii marţi pe site-ul său de internet.
O echipă de medici specialişti se va deplasa la Viena, pentru a observa situaţia poliţistului Codruţ Oprea Bucureşti, 7 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), chestor de poliţie Ioan Dascălu, a dispus ca marţi, o echipă de medici specialişti ai Direcţiei Medicale a MAI să se deplaseze la Viena, la clinica...
110 ani de la naşterea medicului Theodor Burghele Medicul Theodor Burghele, membru titular şi preşedinte al Academiei Române (1976-1977), s-a născut la 12 februarie 1905, la Bucureşti. A fost licenţiat al Facultăţii de Medicină din Iaşi, susţinându-şi teza de doctorat în 1929. Şi-a continuat specializarea la Clinica de urologie din Viena (1930-1931)...
Liderul opoziţiei kârgâze crede că a fost otrăvit Bişkek, 6 aug /Agerpres/ - Principalul opozant al preşedintelui kârgâz Kurmanbek Bakiev în alegerile din iulie crede că a fost otrăvit şi va părăsi ţara pentru a urma un tratament, informează joi Associated Press.
Anchetă în cazul a doi jurnalişti ruşi de opoziţie, otrăviţi cu mercur la Berlin Parchetul din Berlin a declanşat o anchetă în legătură cu un presupus caz de otrăvire a doi ziarişti ruşi de opoziţie - soţii Viktor şi Marina Kalaşnikov, în prezent rezidenţi germani - relatează luni Der Spiegel, cu referire la un articol din revista FOCUS.