Cele mai citite
 


Papa Benedict al XVI-lea, favorabil donării, dar nu comercializării cordonului ombilical
sâmbătă, 26 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cetatea Vaticanului, 26 feb /Agerpres/ - Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat sâmbătă favorabil donării cordonului ombilical, 'act de solidaritate umană şi creştină', şi a avertizat împotriva comercializării acestuia, informează AFP.
'Cercetarea medico-ştiinţifică este o valoare nu numai pentru cercetători, ci şi pentru întreaga comunitate civilă', a declarat Suveranul Pontif în faţa participanţilor la o adunare a Academiei Pontificale pentru Viaţă.

Potrivit Sfântului Părinte, 'această valoare şi necesitatea de solidaritate sunt foarte bine puse evidenţă în cazul utilizării celulelor suşă ce provin din cordonul ombilical'.

Sângele din cordonul ombilical şi din placentă conţine celule suşă care permit îngrijirea mai ales a persoanelor afectate de leucemie sau de alte boli grave ale sângelui.

'Este vorba de aplicaţii clinice importante şi de cercetări promiţătoare pe plan ştiinţific, dar a căror realizare depinde de generozitatea din momentul naşterii şi de adecvarea structurilor', a mai spus Papa Benedict al XVI-lea, care i-a invitat pe auditori să devină 'promotorii unei adevărate solidarităţi umane şi creştine'.

Suveranul Pontif s-a declarat totodată ostil 'proliferării băncilor private' pentru conservarea sângelui ombilical, considerând că ele 'slăbesc adevăratul spirit de solidaritate'.

În trecut, Papa Benedict al XVI-lea a afirmat de mai multe ori că este de 'datoria' Bisericii Catolice să intervină în 'problemele dificile şi complexe ale bioeticii'.

Biserica Catolică încurajează progresul ştiinţelor biomedicale care deschid perspective terapeutice, mai ales cercetarea pe celule suşă adulte. În schimb, este ostilă congelării embrionilor umani, cercetărilor pe celule suşă embrionare sau tentativelor de clonare a omului, adaugă sursa citată. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Doi cercetători afirmă că au descoperit planta care menţine celulele mereu tinere Doi cercetători buzoieni susţin că au descoperit o plantă miraculoasă care ajută la menţinerea tinereţii celulelor, asigură regenerarea ţesuturilor umane şi prospeţimea inimii.
SUA: Au fost create primele celule stem embrionare umane prin clonare Cercetători americani au creat celule stem embrionare umane plecând de la celule de piele, recurgând la tehnica clonării, o premieră după mai multe tentative nereuşite efectuate în lume în ultimii ani, relatează AFP.
Cercetători germani şi canadieni au realizat prima hartă a creierului la rezoluţie microscopică O echipă internaţională de cercetători a dezvăluit, joi, primul model tridimensional al creierului uman realizat la rezoluţie microscopică, de 50 de ori mai detaliat decât imaginile obţinute până acum, relatează AFP.
Metodă de frânare a evoluţiei unei forme de leucemie, descoperită de cercetători portughezi O echipă ce cercetători portughezi a identificat o metodă de frânare a evoluţiei unei forme de leucemie care afectează mai ales copiii, relatează vineri ziarul spaniol 'ABC'.
Cancerul de colon: Oamenii de ştiinţă au reuşit să frâneze metastaza la şoareci Un grup de cercetători a reuşit să frâneze dezvoltarea cancerului de colon şi metastaza la ficat în cadrul unui experiment cu şoareci, folosind molecule sintetice, semnalează EFE.
Peste o treime din copiii americani de şase luni s-au jucat deja cu un smartphone (studiu) Un studiu realizat de cercetători americani de la Einstein Medical Center din Philadelphia arată expunerea tot mai timpurie şi intensă a bebeluşilor la noile tehnologii. Potrivit lor, mai mult de o treime din copiii de şase luni s-au jucat deja cu un smartphone, relatează lesechos.fr.