Cele mai citite
 


Giurgiu: Campanie de informare în şcoli pentru prevenirea consumului de etnobotanice
luni, 28 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Giurgiu, 28 feb /Agerpres/ - Poliţiştii au desfăşurat în ultima săptămână a lunii februarie o campanie de informare în unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu, având ca scop prevenirea consumului de substanţe etnobotanice.
'Gradul înalt de pericol pentru sănătate al acestor produse a determinat iniţierea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire a elevilor cu privire la efectele nocive ale substanţelor şi plantelor cunoscute generic sub denumirea de etnobotanice, astfel încât poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului Ordine Publică şi de proximitate au organizat întâlniri cu elevi din şcoli generale şi licee din municipiu', a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, Mirela Gheţa.
Elevii şi familiile acestora au fost informaţi despre efectele nocive ale substanţelor şi plantelor etnobotanice, organizatorii împărţind pliante pentru a încerca să schimbe percepţia falsă promovate de comercianţii acestor produse.
La activităţi au participat câteva sute de elevi şi cadre didactice din municipiu, iniţiativa fiind bine apreciată, constituindu-se de cele mai multe ori într-o dezbatere interactivă.
Acţiunile de acest fel vor continua şi în unităţile de învăţământ din mediul rural, primele întâlniri fiind organizate în localităţile Călugăreni şi Singureni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Numărul consumatorilor de droguri şi etnobotanice din judeţ, în scădere Şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Giurgiu spune că numărul consumatorilor de etnobotanice şi droguri din judeţ este în scădere şi consideră că acest lucru este rezultatul campaniilor de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de instituţia pe care o conduce pe parcursul...
Satu Mare: Campanie de informare a elevilor, după ce a crescut consumul de droguri Autorităţile din judeţul Satu Mare pregătesc o amplă campanie de informare a elevilor şi tinerilor cu privire la riscurile la care se expun consumând droguri, după ce s-a constatat o creştere a celor care folosesc în special etnobotanice.
Mureş: Proiect pentru prevenirea infracţionalităţii în rândul minorilor O campanie de informare a elevilor ''Informează-te! Trăieşte liber!'' a fost iniţiată, la Sighişoara, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate Sighişoara, în parteneriat cu mai multe unităţi de învăţământ...
Mehedinţi: Tinerii conservatori au declanşat o acţiune contra consumului de etnobotanice Tinerii conservatori din Mehedinţi au declanşat marţi în Drobeta Turnu Severin o campanie de informare şi prevenire cu privire la efectul devastator ce-l are asupra sănătăţii tinerilor consumul de etnobotanice.
Giurgiu: O tânără care a consumat etnobotanice a devenit voluntar de poliţie O tânără de 18 ani, care a avut o tentativă de sinucidere pe fondul consumului de etnobotanice, a renunţat la droguri cu sprijinul poliţiştilor giurgiuveni, iar acum a devenit voluntar al Serviciului de Combatere a Infracţionalităţii din IPJ Giurgiu şi îşi doreşte o carieră în poliţie.
Giurgiu: Trei magazine de etnobotanice din oraş au fost închise, dar fenomenul nu a fost eradicat Autorităţile locale din municipiul Giurgiu au reuşit închiderea a trei magazine din oraş care comercializau etnobotanice, dar astfel de substanţe şi plante se mai vând încă în magazine cu altă titulatură decât aceea de magazine de vise.