Cele mai citite
 


Ceaiul de mentă vă ajută să faceţi faţă furtunilor magnetice
luni, 28 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Tensiunea arteriala, Afectiunile inimii
 

Moscova, 28 feb /Agerpres/ - Deşi unele indispoziţii sunt generate de schimbarea bruscă a vremii, organismul uman este mult mai expus furtunilor magnetice decât variaţiilor de temperatură. Furtunile magnetice, despre care se vorbeşte atâr de mult în ultima vreme în contextul erupţiilor solare, sunt deosebit de periculoase mai ales pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială şi hipotensiune, precum şi pentru cele cu afecţiuni cardiovasculare, susţin experţii ruşi, citaţi de RIA Novosti.

Potrivit constatărilor acestora, aproximativ 70% din atacurile de inimă şi accidente cerebrale sau vasculare şi crize de hipertensiune se înregistrează în perioada erupţiilor solare, care declanşează furtunile magnetice.

Ceaiul de mentă băut seara ar fi un remediu excelent pentru cei mai vulnerabili faţă de furtunile magnetice, susţin experţii citaţi de agenţia rusă de presă. Menta în genere este o plantă care reduce starea de iritare şi nervozitate şi ameliorează somnul.

Un ceai de mentă are efecte benefice asupra întregului sistem nervos şi cardiovascular, în plus, îmbunătăţeşte digestia.

Dar, şi apa simplă poate reduce impactul negativ al furtunilor magnetice. Prin urmare, medicii recomandă ca în zilele de după erupţiile solare să se facă baie sau duş mai frecvent.

În perioada cu erupţii solare, nu se recomandă consumul excesiv de mâncăruri grele. Cele mai recomandate sunt produsele cu puţine grăsimi, mai multe cereale şi peşte fiert, precum şi legumele şi fructele, bogate în potasiu, magneziu, cupru şi iod.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unul din 3 români suferă de afecţiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului mărit Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.
Drojdia de orez rosu – mentine inima sanatoasa si regleaza colesterolul Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si...
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Cătina Cătina, regina imunităţii, numită "Ginsengul românesc", certificată ca un bun vaccin antigripal, datorită fructelor sale, ca nişte bobiţe aurii, care se coc toamna, ne oferă un nesperat ajutor tuturor, indiferent de vârstă sau afecţiuni.
Un nou tratament pentru hipertensiune arterială Un nou medicament indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, profilaxia cardiovasculară (reducerea mortalităţii la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare aterotrombotice diagnosticate sau diabet zaharat de tip II) - Telmisartan Actavis (substanţa activă - telmisartan) - va fi lansat pe...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Pătlagina Pătlagina (Plantago major L.) este o plantă ierboasă din familia Plantaginaceae care creşte în grădini, la marginea culturilor sau a drumurilor. Pătlagina îngustă (Plantago lanceolata L.,o specie de pătlagină cu frunze înguste) şi Pătlagina moale (Plantago media L., cu frunzele moi) cresc prin fâneţe...