Cele mai citite
 


Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea. Persoana care a decedat din cauza gripei noi era un bărbat de 56 ani. Pe data de 14 februarie, acesta a fost transferat de la Spitalul de Pneumoftiziologie la Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei', în stare gravă, iar pe 16 februarie s-a primit din partea Institutului Cantacuzino de la Bucureşti confirmarea de infectare cu virusul AH1N1.
De pe data de 16 februarie şi până a decedat, pacientul s-a aflat sub observaţie, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. Potrivit medicilor, bărbatul s-a prezentat la spital când deja boala se agravase foarte mult. Soţia sa a primit tratament preventiv cu Tamiflu iar celelalte persoane cu care a intrat în contact au fost vaccinate preventiv.

Cel de-al treilea caz de gripă nouă confirmat la Galaţi este o femeie de 74 ani, care însă nu prezintă complicaţii, fiind internată la Spitalul de Boli Infecţioase. Conform procedurii, inspectorii DSP fac o anchetă epidemiologică printre persoanele cu care a intrat femeia în contact.
Celelalte două persoane din judeţul Galaţi cu gripă nouă sunt un bărbat de 56 ani şi un băieţel de patru ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Suspiciune de gripă nouă O femeie, de 34 ani, din Tecuci, a fost internată, miercuri, în stare gravă, în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, cu sindrom respirator acut, afecţiune provocată de un virus gripal agresiv, posibil chiar cel al gripei noi A/H1N1, a declarat,...
Galaţi: Al doilea caz de gripă AH1N1 Galaţi, 17 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino?din Bucureşti a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi că a confirmat existenţa virusului gripei AH1N1 la un bărbat de 56 de ani, din Galaţi, care se află internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei...
Bistriţa-Năsăud: Primul deces din cauza gripei AH1N1 Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, care se afla internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, a decedat sâmbătă dimineaţă, în urma complicaţiilor apărute, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate...
Iaşi: Bărbat diagnosticat cu gripă nouă, internat la terapie intensivă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, miercuri, existenţa primului caz de gripă nouă înregistrat în judeţ de la începutul anului.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Prahova: Gravida suspectă de gripă nouă a decedat Gravida suspectă de gripă nouă, internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a decedat, vineri, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.