Cele mai citite
 


13 spitale ar putea să nu mai fie transformate în cămine de bătrâni
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 13 spitale din cele 181 propuse pentru a fi cămine pentru persoane vârstnice ar putea să nu mai fie transformate, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Anton Irimie, cu prilejul dezbaterii pe acest program.
Spitalele care nu vor fi trasformate în cămine pentru persoane vârstnice au în derulare programe cu fonduri europene.
Secretarul de stat a precizat, luni, că Ministerul Sănătăţii va respecta legea şi nu va trece peste deciziile autorităţilor locale.
Luni a avut loc o dezbatere la minister privind acest program, la cererea Consiliului Judeţean Vâlcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea a prezentat argumentele pentru care spitalele Bălceşti şi Brezoi nu pot fi transformate în Cămine pentru bătrâni.
Spitalul Brezoi are în derulare un program cu fonduri europene finanţat prin Agenţia Regională de Dezvoltare şi nu poate să schimbe nici structura şi nici denumirea.
În ceea ce priveşte Spitalul din Bălceşti, acesta şi el are în derulare fonduri europene, în plus asigură asistenţa medicală pentru 55.000 de locuitori care se află în 12 localităţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean a reliefat că spitalul este necesar în această regiune care are probleme mari de sănătate şi, în plus, se află la 100 km distanţă de Spitalul judeţean, iar ambulanţele nu sunt suficiente.
Ion Câlea a subliniat că au obţinut şi semnături de la cetăţeni care vor să păstreze spitalele de la Bălceşti şi Brezoi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...