Cele mai citite
 


Argeş: Primul caz de gripă AH1N1 din acest an, confirmat la un copil
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul caz de gripă AH1N1 din acest an a fost confirmat în judeţul Argeş la un copil din comuna Cuca, acesta fiind tratat la domiciliu şi având o evoluţie favorabilă, au anunţat luni reprezentanţi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Copilul a fost izolat la domiciliu încă din data de 22 februarie, când, în urma triajului epidemiologic efectuat de medicul de familie la şcoala din comuna Cuca, s-a constatat că din cei 153 de elevi înscrişi mai mult de o treime prezentau simptome de gripă sau afecţiuni asociate cu gripa.

'S-au luat măsuri care au constat în izolarea şi tratarea la domiciliu a elevilor cu simptome, asigurarea microclimatului corespunzător în colectivitate, efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei curente şi efectuarea de către medicul de familie a triajului epidemiologic zilnic la intrarea la cursuri. De asemenea, s-au recoltat trei probe biologice din focar şi au fost trimise la Institutul Cantacuzino', a anunţat directorul executiv al DSP Argeş, medicul Anca Alexandrescu.
În urma analizelor efectuate la Bucureşti, au fost confirmate două probe cu cu virusul gripal sezonier tip B şi una cu virusul gripal tip AH1N1.

'Cei trei pacienţi cu rezultate pozitive pentru gripă au fost izolaţi la domiciliu încă din data de 22 februarie, cu tratament simptomatic, iar evoluţia lor este favorabilă, neprezentând o formă gravă a bolii', a precizat directorul DSP Argeş.
Colectivul de elevi de la unitatea de învăţământ din Cuca este în continuare sub supraveghere, ancheta epidemiologică fiind încă în desfăşurare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1 în perioada 1-7 februarie Două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat în perioada 1-7 februarie la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES.
Arad: A fost confirmat primul caz de gripă AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad informează că a fost confirmat un caz de gripă AH1N1, primul caz de acest fel confirmat în acest judeţ. 'Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa primului caz de infecţie cu virusul gripal AH1N1, în judeţul Arad. Virusul este unul de import' Italia, fiind depistat...
Dâmboviţa: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgovişte după ce un tânăr a murit de gripă AH1N1 Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a dispus o anchetă internă, după ce un tânăr de 27 de ani a murit din cauza gripei AH1N1, cunoscută popular sub denumirea de gripă porcină.
Neamţ: Caz de gripă AH1N1 confirmat pentru o femeie din municipiul Roman Medicii epidemiologi ai Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ au confirmat, vineri, pentru AGERPRES, apariţia primului caz de gripă AH1N1 în judeţ.
Bistriţa-Năsăud: Trei cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în judeţ Bistriţa, 25 ian /Agerpres/ - Trei dintre cei cinci bistriţeni diagnosticaţi săptămâna trecută cu gripă au contractat virusul AH1N1, potrivit unui comunicat de presă postat marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre pacienţi fiind un băiat de opt ani.
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.