Cele mai citite
 


Tulcea: Un nou centru de hemodializă pentru bolnavii din judeţ
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va începe să funcţioneze, în curând, un nou centru de hemodializă, a declarat, luni, directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Laurenţia Militaru.
''Am depus documentaţia pentru a primi aviz din partea Colegiului Medicilor, iar pe baza documentaţiei depuse la noi am eliberat deja autorizaţia de funcţionare necesară acestui nou centru'', a declarat pentru AGERPRES Laurenţia Militaru.

Ea a adăugat că noul centru de hemodializă, o investiţie privată, urmează să depună actele necesare începerii unei relaţii contractuale şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, astfel încât pacienţii să poată beneficia de tratament gratuit.
''În judeţ există, în momentul de faţă, doar o singură secţie de hemodializă la Spitalul Judeţean, care este insuficientă. Noul centru va avea aparatură modernă, iar accesul populaţiei la serviciile medicale va fi astfel facilitat'', a menţionat directorul ASP.

Potrivit sursei, în judeţul Tulcea există circa 100 de persoane care necesită dializă, mare parte dintre acestea fiind din Delta Dunării şi antrenând cheltuieli pentru transportul la Tulcea, care sunt decontate prin programele naţionale de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Bolnavii care fac dializă, primii care au primit în judeţ cardul de sănătate Un număr de 278 de pacienţi ai Centrului de Dializă din Bacău sunt primii din judeţ care au primit de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău Cardul Naţional de Sănătate ce permite identificarea pacientului ca asigurat în Sistemul naţional al asigurărilor de sănătate, pentru a putea beneficia...
Tulcea: Medici stomatologi pentru populaţia din Delta Dunării Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea a primit luna aceasta cinci cereri noi pentru încheierea contractelor necesare furnizării serviciilor de stomatologie furnizate populaţiei, doi din medicii care au depus solicitări urmând să deservească localităţi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării...
Mureş: Centru de dializă realizat în urma unei investiţii de peste un milion de euro Al doilea centru modern de dializă din judeţul Mureş a fost deschis, miercuri, la Târgu Mureş, în urma unei investiţii în valoare de peste un milion de euro, făcută de un grup investiţional românesc.
Tulcea: Măsuri pentru prevenirea unor probleme grave în cazul pacienţilor care necesită dializă Doar 17 din cele aproape 100 de persoane care fac dializă din judeţul Tulcea au fost deja internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), pentru a preveni apariţia unor probleme în condiţiile în care drumurile ar deveni impracticabile din nou, din cauza zăpezii.
Directorul SJU Tulcea, Iosif Roşca: Este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere medicamente Filiala teritorială a Sanitas ameninţă că va da în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, dacă nu se acordă toate drepturile salariaţilor, inclusiv tichetele de masă, iar conducerea unităţii susţine că în condiţiile financiare actuale este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere singuri...
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.