Cele mai citite
 


Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării etnobotanicelor în Târgu-Jiu
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii locali au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre care prevede interzicerea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Târgu-Jiu.
Potrivit proiectului de hotărâre, pe raza municipiului Târgu-Jiu se interzice comercializarea, depozitarea, fabricarea, distribuţia, deţinerea, oferirea, transmiterea, achiziţionarea, producerea, intermedierea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel, care aduc atingere dezvoltării fizice şi morale a tinerilor sau pun în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, ordinea şi liniştea publică, altele decât cele al căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare. Interdicţia se aplică şi oricăror derivaţi, compuşi sau amestecuri conţinând una sau mai multe plante şi substanţe halucinogene, indiferent de procentul în care se regăseşte substanţa activă, de starea fizică în care s e află, de modul de divizare în unităţi de administrare disimulate, falsificate sau contrafăcute, precum şi a celor care au o altă destinaţie de utilizare decât cea pentru care sunt etichetate spre a fi comercializate.

'De la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, deţinătorii din municipiul Târgu-Jiu sunt obligaţi să distrugă, pe cheltuiala lor şi fără afectarea mediului înconjurător, toate stocurile de plante, substanţe şi preparate de natura etnobotanicelor. Cei care nu vor respecta prevederile proiectului vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 1.500 lei şi 2.500 lei. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către agenţi din cadrul Poliţiei Locale', a precizat primarul Florin Cârciumaru.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, poliţiştii locali au descoperit un magazin care comercializa substanţe etnobotanice. Acesta era amplasat la câteva sute de metri de Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraş şi oferea spre vânzare pliculeţe etichetate cu îngrăşământ de plante. Societatea respectivă a primit o amendă de 400 de lei şi a fost închisă până la intrarea în legalitate, cazul fiind preluat de organele de specialitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării şi distribuirii etnobotanicelor Un proiect de hotărâre care vizează stabilirea unor măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a tineretului din judeţul Gorj a fost aprobat, joi, de consilierii judeţeni.
Gorj: Magazin de etnobotanice, depistat de poliţişti în centrul municipiului Târgu-Jiu Târgu-Jiu, 16 feb /Agerpres/ - Reprezentanţii Poliţiei Locale din Târgu-Jiu au depistat în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu un magazin care comercializa etnobotanice, sub acoperirea de îngrăşământ pentru plante.
Comercializarea etnobotanicelor va fi interzisă în municipiul Botoşani Comercializarea de plante şi substanţe etnobotanice în municipiul Botoşani va fi interzisă, în baza unui act normativ emis de autorităţile locale.
Satu Mare: Magazinele de etnobotanicele, interzise în apropierea şcolilor Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în cadrul şedinţei de joi un proiect de hotărâre care prevede interzicerea magazinelor de plante etnobotanice pe o rază de doi kilometri de şcoli.
Prahova: Proiect de hotărâre privind combaterea flagelului provocat de consumul de etnobotanice, la Ploieşti Ploieşti, 10 dec /Agerpres/ - Primarul din Ploieşti, Andrei Volosevici, şi cei 27 de consilieri locali au iniţiat un proiect de hotărâre care vizează combaterea prin toate mijloacele a flagelului provocat de consumul plantelor etnobotanice pe raza oraşului.
Botoşani: Consiliul Local interzice vânzarea etnobotanicelor Comercializarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Botoşani va fi interzisă, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul Local.