Cele mai citite
 


Timiş: Epidemie de scarlatină la preşcolari şi la şcolarii din ciclul primar
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de scarlatină în rândul preşcolarilor şi al celor din ciclul primar de şcoală a crescut în ultimele luni, în mod constant, ceea ce i-a făcut pe medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara să declare stare de epidemie.
'Noi ne confruntăm de vreo şase luni cu cazuri de scarlatină, dar care aveau o frecvenţă de 1-2 pe lună. În ultima perioadă, însă, numărul pacienţilor care au contactat boala a crescut foarte mult, la 4-5 pe săptămână, astfel încât putem spune că avem o epidemie de scarlatină. Doar eu am internat astăzi aproape zece cazuri', a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara.
Cunoscută ca fiind o boală a copilăriei, scarlatina este o boală infecţioasă cu transmitere pe cale aeriană, fiind provocată de streptococul beta-hemolitic A, care secretă o toxină responsabilă de apariţia erupţiei de pe corp. Împotriva scarlatinei nu există vaccin, singurul control fiind exudatul esofagian.

Potrivit Autorităţii de Sănătate Publică Timiş, focarele epidemice de scarlatină din acest sezon sunt în grădiniţe şi şcoli şi, în funcţie de cazurile anunţate, se trece la dezinfecţia locaţiei.
Ca semne de recunoaştere a bolii, scarlatina este însoţită de o erupţie formată din mici vezicule roşii de 1-2 mm, care se unesc, începând de pe gât, trecând pe trunchi şi, în final, pe mâini şi picioare. Uneori, erupţia este însoţită de o uşoară mâncărime a pielii. Pot fi prezente: febră, frisoane, dureri, greaţă, vomă şi pierderea poftei de mâncare. Atunci când principala zona de infecţie este gâtul, amigdalele pot deveni mai mari, roşii şi dureroase.

Virgil Musta a mai declarat, pentru AGERPRES, că, deşi numărul virozelor respiratorii este crescut, nu depăşeşte limitele normale sezonului şi că nu s-au înregistrat noi cazuri de gripă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: S-a dublat numărul pneumoniilor care necesită internarea, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de pneumonii la adulţi, care au necesitat internarea la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a trecut de 100 în ultima lună, dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar medicii atrag atenţia că este vorba de infecţii nu doar virale, ci şi bacteriene...
Timiş: Horia Cristian estimează apariţia unui nou val epidemic de gripă B Timişoara, 4 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de gripă cu virus B l-a depăşit, în acest sezon, pe cel provocat de virusul AH1N1 şi în condiţiile în care românii s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1, nu pentru gripa B, se anunţă un nou val epidemic de gripă, care poate duce la un număr mare de decese...
Timiş: Douăzeci de persoane au fost internate cu toxiinfecţie alimentară Douăzeci de persoane, printre care şi copii, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, jumătate dintre ei rămânând internaţi, după ce au consumat pizza şi sos de usturoi într-un local din Lugoj.
Timiş: Lucrările de modernizare la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' s-au finalizat Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Timişoara dispune, de luni, de un ambulatoriu nou, dotat cu aparatură modernă şi ultraperformantă, de care vor beneficia gratuit toţi pacienţii care vor avea nevoie de consultaţii şi vor veni cu trimitere de la medicul de familie.
Timiş: Spitalul 'Victor Babeş' n-are bani pentru concentratoare de oxigen Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara se află în imposibilitate de a achiziţiona concentratoare cu oxigen, preferând să le închirieze.