Cele mai citite
 


Iaşi: Centru pilot de formare de specialişti în medicină dentară
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui 'Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală'.
Prof.univ.dr Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Denatară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni, că acest centru, care reprezintă o premieră la nivel naţional, va fi înfiinţat începând din cursul acestui an, pe parcursul a 36 de luni, cu fonduri europene.

Conform sursei citate, pentru 'Centrul de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală' s-a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană în valoare de două milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 1 'Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţiibazate pe cunoaştere', domeniu major de intervenţie 1.3 'Dezvoltarea resurselor umane din educaţie?şi formare'.

'Scopul proiectului este crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competenţelor personalului din învăţământul superior din domeniul medicinei denatre, prin participarea la programe de formare şi perfecţionare şi acces la cele mai noi tehnologii inovative şi informaţii în domenii specifice', a declarat Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi.

Proiectul 'Centrul de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală' reuneşte atât Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi cât şi Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţeganu' din Cluj Napoca, Societatea de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johann Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, departamentul de Chirurgie Orală, Cranio-Maxiofacială din Frankfurt, Germania.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
Premieră naţională la Iaşi - centru pentru reabilitare generală şi orală pentru pacienţii sociali Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T.Popa', intenţionează să înfiinţeze, la Iaşi, în premieră naţională, primul 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', în care beneficiarii,...
Iaşi: Seminar ştiinţific privind medicina dentară Peste o sută de specialişti iau parte, vineri şi sâmbătă, la primul Seminar Ştiinţific din cadrul Proiectului POSDRU 'Centru de Formare Specialişti şi Resurse în Reabilitare Orală', primul de acest gen din ţară, intitulat 'Interferenţe ale patologiei generale în reabilitarea orală complexă'.
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Iaşi: Curs în premieră de abordare a urgenţelor stomatologice pe manechine asistate pe calculator Cadrele didactice de la facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa" din Iaşi efectuează, în premieră naţională, un curs de abordare a urgenţelor medico-dentare pe manechine asistate pe calculator, trainingul putând fi accesat atât de studenţii ieşeni...