Cele mai citite
 


Obama îşi susţine proiectele de reformă a sistemului de asigurări de sănătate şi de protecţie a mediului
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 1 iulie /Agerpres/ - Preşedintele american Barack Obama îşi va pune în joc întreaga influenţă politică pentru a sprijini propunerile legislative de reformare a sistemului de asigurări de sănătate şi de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din Statele Unite ale Americii, cu ocazia celei de a patra conferinţe de presă pe care o va susţine la Casa Albă de la preluarea funcţiei în ianuarie 2009, informează Reuters.

 

Proiectele de lege care vizează cele două spinoase probleme ale politicii şi economiei americane trec în prezent prin furcile caudine ale Congresului SUA.

Mai întâi, legea extinderii asigurărilor de sănătate se referă la cele 46 de milioane de americani care nu beneficiază de astfel de asigurări, iar legea mediului se referă la diminuarea poluării cu dioxid de carbon cauzate de marile ramuri industriale.

Ambele propuneri întâmpină obstacole substanţiale. Parlamentarii sunt îngrijoraţi că reforma din domeniul sănătăţii ar putea costa bugetul public o mie de miliarde de dolari în următorii 10 ani. Legea mediului are şanse ceva mai mari să trecă prin Camera reprezentanţilor, însă şansele ei sunt îndoielnice în Senat, apreciază Reuters.

Barack Obama are programată în sala de conferinţe a Casei Albe o declaraţie în deschiderea conferinţei de presă, ce va fi urmată de de o sesiune de aproximativ o oră dedicată întrebărilor jurnaliştilor. El speră să primească sprijin pe ambele probleme, el urmând să răspundă şi unor întrebări privind o serie de crize internaţionale, între care cele legate de Iran şi tensiunile din Peninsula Coreeană.

Conferinţa de presă survine într-un moment în care şeful statului, deşi rămâne popular în rândul majorităţii publicului american, este în scădere în sondajele ce relevă scăderea încrederii populaţiei în politicile sale interne. Numai jumătate din electoratul american mai crede acum că pachetul de stimulare economică în valoare de 787 de miliarde de dolari al preşedintelui va da rezultate.

Obama, care s-a concentrat în primele cinci luni de mandat prezidenţial pe eforturile de stopare a recesiunii, va vorbi de asemenea despre planurile sale de creare a locurilor de muncă, economiştii prevăzând atingerea în scurt timp a unui nivel al şomajului de 10% din populaţia activă a ţării.AGERPRES/(Andrei Vălan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
Senatul SUA abandonează opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de stat Democraţii din Senatul american au convenit, după mai multe zile de negocieri secrete, să abandoneze opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de guvern, o concesie făcută moderaţilor, al căror vot va fi crucial pentru adoptarea proiectului de reformă a sănătăţii, informează miercuri AP.