Cele mai citite
 


Fumatul în primul trimestru de sarcină poate provoca malformaţii congenitale la inimă
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 1 mar /Agerpres/ - Femeile care fumează în timpul primului trimestru de sarcină prezintă un risc crescut de a avea bebeluşi cu malformaţii congenitale la inimă, potrivit unui studiu realizat de Centrele de Control şi Prevenire a Îmbolnăvirilor din Statele Unite (CDC) şi dat publicităţii marţi, informează EFE.
'Principala noutate din acest studiu este că am reuşit să demonstrăm că există o asociere între acţiunea de a fuma a mamei în primul trimestru de sarcină şi malformaţiile congenitale ale inimii copiilor', a declarat Adolfo Correa, directorul medical al Centrului Naţional pentru Malformaţii Congenitale şi Dizabilităţi în Dezvoltare din cadrul CDC. Adolfo Correa este, totodată, şi principalul autor al studiului.

Potrivit studiului, atunci când mama fumează în primele trei luni de sarcină, probabilitatea ca bebeluşul să se nască cu anumite malformaţii congenitale ale inimii este cu de la 20 până la 70 la sută mai mare

Este vorba de anumite tipuri de malformaţii care obstrucţionează fluxul de sânge din partea dreaptă a inimii spre plămâni, fenomen cunoscut sub denumirea de obstrucţionare a fluxului tractului ventricular drept. Totodată, există alte tipuri de malformaţii care obstrucţionează deschiderile dintre camerele superioare ale inimii, denumite malformaţii ale septului interventricular receptor.

Conform declaraţiilor lui Adolfo Correa, obstrucţionarea fluxului de sânge din ventriculul drept reprezintă o afecţiune foarte gravă, bebeluşii având nevoie de operaţie pentru a supravieţui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
VIRUSUL ZIKA Un antibiotic a blocat infecţia fetusului cu acest virus într-un test de laborator (studiu) O echipă de cercetători americani a descoperit un antibiotic care blochează potenţialele căi de infectare cu virusul Zika a fătului aflat în faza de dezvoltare, cel puţin la nivelul culturilor de celule umane, informează agenţia Xinhua.
VIRUSUL ZIKA Salvador confirmă alte două cazuri de microcefalie asociată virusului Zika Doi bebeluşi născuţi cu microcefalie asociată virusului Zika au făcut să crească la patru numărul cazurilor acestei malformaţii congenitale în Salvador în decursul anului, a informat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii (Minsal), citat de EFE.
VIRUSUL ZIKA Malformaţii severe la copii şi alte probleme implicate de infecţie Oamenii de ştiinţă apreciază că există o legătură "extrem de probabilă" între virusul Zika şi microcefaliile înregistrate în America Latină şi Caraibe, însă rămân destule necunoscute în legătură cu felul în care fetusul este afectat de virus. AFP a solicitat opinia profesorilor Jean-Francois Delfraissy...
Alimente de evitat in timpul sarcinii Sarcina este o perioada a schimbarilor pentru care orice viitoare mamica trebuie sa se pregateasca temeinic: modificarile hormonale, fluctuatiile in greutate si bineinteles, clasicele pofte culinare!
Adrian Abagiu: Din ce în ce mai multe femei cu probleme de toxico-dependenţă rămân însărcinate Din ce în ce mai multe femei cu probleme de toxico-dependenţă rămân însărcinate, a afirmat Adrian Abagiu, doctor la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", miercuri, cu ocazia prezenţei sale la conferinţa "Riscurile consumului de droguri la mamă şi copil".