Cele mai citite
 


PwC: companiile farmaceutice din România, preocupate de distribuţia directă a medicamentelor
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Companiile farmaceutice din România devin tot mai preocupate de identificarea unor modele de distribuţie directă a medicamentelor către farmacii, se arată într-un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers, intitulat 'Pharma 2020: Supplying the future. Which path will you take?', dat marţi publicităţii.
'Am observat, în ultima vreme, o preocupare sporită a companiilor farmaceutice din România pentru modele alternative de distribuţie directă a medicamentelor către farmacii şi spitale. Acest model, generat în principal de avantajele operaţionale pe care le oferă, are potenţialul de a creşte nivelul de conectare al producătorilor cu consumatorii', a declarat Kenneth Spiteri, partener pentru servicii de audit, liderul Grupului de Servicii pentru Industria Farmaceutică, PwC România.
Conform raportului PwC, până în 2020, managementul schimbului de informaţie dintre compania farmaceutică, pacient şi furnizorul de servicii medicale va deveni la fel de important ca şi distribuţia produselor, iar companiile vor fi obligate să înţeleagă în profunzime nevoile pacienţilor.
'La orizontul anului 2020, informaţiile din spatele unui produs vor fi la fel de valoroase ca şi produsul însuşi', a subliniat Kenneth Spiteri.
Industria farmaceutică mondială va trebui să dezvolte noi modele de distribuţie pentru tipuri diferite de produse şi segmente diferite de pacienţi. De asemenea, va trebui să înveţe să folosească lanţurile de distribuţie ca o modalitate de segmentare a pieţei, recunoscând în acelaşi timp importanţa informaţiei din spatele produsului.
Potrivit raportului PwC, schimbarea modului de încasare a veniturilor companiilor va avea implicaţii fundamentale asupra lanţurilor logistice ale industriei. În următorii zece ani, companiile farmaceutice vor fi în situaţia de a gestiona o reţea din ce în ce mai mare de furnizori de servicii, precum şi de a asigura producţia şi distribuţia propriilor produse.
Considerate a fi coloana vertebrală a unei companii farmaceutice, multe dintre lanţurile de distribuţie actuale sunt inadecvate pentru a face faţă nevoilor viitoare ale industriei. Cele mai multe companii au capacităţi de producţie care nu pot lansa pe piaţă terapiile, care pot fi obţinute cu utilaje mai complexe şi cu reţele de distribuţie mai sofisticate. Acestea au nevoie de lanţuri de distribuţie care să facă faţă unui ciclu de viaţă mai scurt al produselor. Importanţa crescândă a pieţelor emergente, noile terapii medicale, precum şi preocupările de mediu pun presiune asupra lanţurilor de distribuţie ale companiilor farmaceutice şi există riscul ca multe dintre acestea să fie întrerupte.
'Cele mai de succes companii farmaceutice vor fi cele care au conştientizat deja valoarea unui lanţ de distribuţie eficient şi care îl pot valorifica ca pe un diferenţiator de brand mai degrabă decât ca pe un cost. Cei care recunosc faptul că informaţia este moneda cea mai preţioasă a viitorului, vor fi cei care se vor distinge până în 2020', a concluzionat Kenneth Spiteri.
PwC oferă servicii de audit financiar, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri, specializate pe diferite sectoare şi are peste 161.000 de angajaţi în 154 de ţări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Sanofi conduce clasamentul companiilor farmaceutice din România Clasamentul celor mai mari companii farmaceutice din România continua sa fie dominat de Sanofi, urmata de Hoffman La Roche şi Novartis, arata ultimul raport Cegedim intitulat "Pharma & Hospital Report", scrie luni Ziarul financiar.
Alvogen se extinde pe piaţa farmaceutică din România Compania farmaceutică multinaţională Alvogen, cu sediul central în Statele Unite, a anunţat, joi, că şi-a extins operaţiunile în estul Europei, deschizând o nouă bază în Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
A fost înfiinţată Asociaţia Companiilor Farmaceutice Americane din România Companiile farmaceutice americane bazate pe cercetare-dezvoltare prezente în România au înfiinţat, la Bucureşti, o asociaţie - Local American Working Group (LAWG), care reprezintă în ţara noastră Asociaţia Producătorilor de Medicamente din SUA - PhRMA (Pharmaceutical Research and Manufacturers of America)...
Ernst & Young:Piaţa farmaceutică din România nu a rezolvat problemele din trecut, iar sistemul este subfinanţat Piaţa farmaceutică din România nu şi-a rezolvat încă problemele din trecut, pentru a proiecta modalităţi noi de dezvoltare a business-ului în anii care urmează, sistemul este subfinanţat, iar companii mari şi interesante pentru achiziţii nu prea au rămas în acest sector, afirmă Bogdan Ţenu, Senior Manager...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...