Cele mai citite
 


Schi: Carlo Janka s-a operat la inimă
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 1 mar /Agerpres/ - Schiorul elveţian Carlo Janka, campion olimpic la slalom uriaş, a suferit o intervenţie chirurgicală minoră pe inimă, pentru a corecta o aritmie cardiacă, depistată în luna decembrie, relatează AP, citată de Agerpres.
Federaţia elveţiană de schi a anunţat că operaţia a avut loc pe 23 februarie şi pare să fi fost un succes. Janka speră să concureze în proba de slalom uriaş din cadrul Cupei Mondiale, programată sâmbătă la Kranjska Gora (Slovenia).
Sportivul de 24 de ani plănuia să se opereze după încheierea sezonului, dar intervenţia chirurgicală a fost devansată.
Schiorul consideră un lucru foarte bun că operaţia a avut loc imediat după Campionatele Mondiale organizate în staţiunea germană Garmisch-Partenkirchen.
Cu cinci zile înaintea operaţiei, Janka a terminat pe locul 7 în proba de slalom uriaş de la CM.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Intervenţie chirurgicală la inimă realizată în premieră în România Un nou tip de intervenţie chirurgicală la inimă numit MitraClip va fi realizată în premieră în România într-un centru medical privat, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, chirurgul cardiolog Dan Deleanu.
Premieră medicală la Spitalul 'Marie Curie' - intervenţie chirurgicală cu sistem de neuronavigaţie Medicii specialişti neurochirurgi de la Spitalul "Marie Curie" - Sorin Târnoveanu şi Ionuţ Gobej, în echipă cu medicul anestezist Adriana Guriţă - au operat pe creier un copil de doi ani folosind un sistem de neuronavigaţie.
Prima intervenţie chirugicală din India pe inima unui fetus Medici de la un spital din oraşul Hyderabad (sudul Indiei) au anunţat că au efectuat o intervenţie chirurgicală pe inima unui fetus, o premieră în India. Mama copilului are 25 de ani, a informat vineri presa locală citată de agenţia Xinhua.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.