Cele mai citite
 


Spitalele din Bălceşti şi Brezoi nu se vor desfiinţa, potrivit preşedintelui CJ Vâlcea
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 1 mar /Agerpres/ - Spitalele din Bălceşti şi Brezoi, propuse luna trecută spre desfiinţare, vor funcţiona în continuare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.
'Am fost singura administraţie judeţeană din ţară care am provocat o dezbatere pe tema spitalelor propuse a fi desfiinţate şi transformate în centre de bătrâni. Ieri (n.r. luni), în urma dezbaterii de la Ministerul Sănătăţii, unde am fost împreună cu autorităţile locale din cele două oraşe şi conducerea unităţilor medicale, am susţinut cu argumente solide imposibilitatea transformării acestora în cămine de bătrâni şi necesitatea de a rămâne pe mai departe tot spitale', a precizat Câlea.
Acesta a susţinut că argumentele l-au convins pe ministrul Cseke Attila să scoată de pe listă cele două unităţi sanitare.
'Pot spune că la finalul discuţiei cu ministrul Cseke am salvat cele două unităţi medicale. Ar fi fost absurd ca două spitale care nu au datorii, care funcţionează şi deservesc mai bine de 50 de mii de oameni să îşi înceteze activitatea', a mai spus Ion Câlea.
În luna februarie, pe lista propusă de Ministerul Sănătăţii, în judeţul Vâlcea, două spitale erau supuse reprofilării - spitalele orăşeneşti din Brezoi şi Bălceşti - şi două spitale propuse comasării - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Râmnicu Vâlcea şi Spitalul de Pneumoftiziologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Vâlcea: Căminul de bătrâni, mai costisitor pentru bugetul local decât un spital, potrivit şefului DGASPC Transformarea unor spitale în cămine de bătrâni este o soluţie nefericită care 'adânceşte' problemele pentru administraţiile locale, a declarat luni pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea.
Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
Vâlcea: Datoriile a două spitale împiedică preluarea lor de către Consiliul Judeţean Plata datoriilor a două spitale vâlcene a constituit tema disputei de miercuri din cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, Consiliul Judeţean Vâlcea nedorind să preia unităţile sanitare fără o discuţie cu Ministrul Sănătăţii.
Vâlcea: 25 de medici de familie şi-au depus actele pentru a pleca în străinătate Râmnicu Vâlcea, 17 mar /Agerpres/ - Un număr de 25 de medici de familie din Vâlcea şi-au depus joi actele la DSP pentru a putea pleca să profeseze în străinătate, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie, dr. Cristiana Bărăgănescu.